Vibeke Højbjerg.

Vibeke Højbjerg.

DEBAT:

De unge kan og vil - vil politikerne?

Vibeke Højbjerg, byrådskandidat for Socialdemokratiet

Lige nu er der en fantastisk mulighed for Allerøds unge. Der er dannet et ungeråd, som kan og vil gøre en forskel, og som har som ambition af samle de unge på tværs af Allerød. Men vil politikerne være med? Også efter valget?
Jeg kan i hvert fald love, at vi i Socialdemokratiet vil holde fast efter valget. Et ungeråd har gennem mange år været en ambition hos os, og nu er muligheden lige for.
På lørdagens kvindevælgermøde donerede Feminine Roser 5000 kr. til ungerådet – så nu har de også lidt at starte op på. Det betød, at de unge fik en central plads på vælgermødet.
Vi hørte fra de unge, at de savner et sted, hvor unge på tværs af Allerød kan mødes, hvor der er et fælles ungemiljø for alle i kommunen. Lige nu har ungemiljøet naturligt nok sit udspring fra Allerød Gymnasium (AG), hvor også ungerådet har sin rod. Mange unge i Allerød har dog ikke tilknytning til AG, fordi de tager ungdomsuddannelser andre steder end Allerød. Hvor går de hen for at finde et fællesskab i deres by?
Min egen datter er aktiv i ungerådet bestyrelse, og hun og de andre i bestyrelsen er glade for den opmærksomhed, de får – også fra politikerne. Det er deres indtryk, at stort set alle partier er positive overfor ungerådet. Dog er der også en vis portion betænkelighed over, om det bare en løfter op til et valg, og om de samme politikere efter valget vil snakke uden om. Så det ikke bliver til noget. Den bekymring har jeg også.
De unge ønsker ikke er stor, fint nybygget ungehus. De ønsker bare et sted (nogle fysiske rammer) – gerne tæt på bymidten i Allerød – hvos de kan mødes om forskellige aktivitet og ungesnak. Og de har mange gode idéer til, hvordan de fysiske rammer kan fyldes ud.
På kvindevælgermødet (hvor seks partier deltog: Socialdemokratiet, SF, Radikale, Alternative, Venstre og Konservative) var der hele vejen rundt opbakning til de unge, og det er dejligt at opleve. Der kom også gode konkrete forslag frem til, hvordan kommunen kunne stille fysiske rammer til rådighed.
Jeg håber, at partierne husker deres løfter, for de unge kan ikke vente – der skal ske noget hurtigt, hvis ikke de unge skal miste modet.
Hos Socialdemokratiet ønsker vi, at gode fysiske rammer for de unge skal tænkes ind i det kommende område mellem Mungo Park og biblioteket. Men det tager jo lidt tid, og den har de unge ikke. Derfor synes vi, at en nu-og-her-løsning, hvor de unge kan være i Mungo Park på særlige vilkår, er attraktiv, og det vil vi arbejde for.

Publiceret 13 November 2017 14:14