DEBAT:

Hvem skal være borgmester?

Lea Herdal, spidskandidat for Alternativet

Ingen børn og unge skal vokse op i fattigdom her i Allerød.
Derfor skal vi fremover gøres meget mere for at skabe jobs til de flygtninge, der lever på den uværdige integrationsydelse. 
Det samme gælder for mennesker ramt af kontanthjælpsloft og 225-timers regel. De har mere end svært ved at få de økonomiske ender til at nå sammen i hverdagen.
Det er hårdt for små børn at være væk fra far og mor i mange timer hver dag.
Personalet skal have tid til børnene. Tid til at understøtte den frie leg. Tid til det enkelte barn. Tid i mindre daginstitutioner, placeret lokalt.
Elevtallet falder kun med 29 fra nu og frem til 2027. Så der er ikke grund til at lukke en skole. Selv med privatskolens andel af elever, vi det give en gennemsnitlig skolestørrelse på 500 - 600 elever. Det er helt fornuftigt.
Lærerne skal have mer tid til forberedelse. Tid til at drive og udvikle en god skole med kreativitet, faglighed, trivsel og dannelse for skolens vigtigste personer: Eleverne.
Og så skal SFO'erne opnormeres, der er simpelthen for få voksne til for mange børn!
Mange ældre er tilfredse med den hjælp, de får fra kommunen, men der er steder, hvor det halter, hvor pårørende trækker et for stort læs og hvor SOSU-hjælperne skal løbe alt for stærkt for at nå det hele.
Der er brug for flere varme hænder på velfærdsområderne. Fjernelse af overflødigt fedtlag af bureaukrati og dokumentations- og effektiviseringskrav er noget af løsningen, men der skal også tilføres midler.
Der ligger 43 mia. i kommunekasserne landet over.
Også Allerøds kasse bugner.
Så der er råd til at investere lidt mere i de mennesker, der varetager de vigtigste jobs i kommunen: SOSU'erne, lærerne, pædagogerne og medhjælperne.
Derfor er der ikke råd til skattelettelser.
For i en kommune som vores er det helt rimeligt at have gode kultur-og idrætstilbud, herunder dryland, tennishal og varmtvandsbassin - især det sidste er der mange ældre, der ser frem til.
Der skal også være råd til at føre en ordentlig erhvervspolitik, der kan sikre arbejdspladser, ikke mindst til ufaglærte, samt gode vilkår for iværksættere.
Og, vores indsats i.f.t. grøn omstilling være i top og binde al politisk tænkning og prioritering sammen, så vi kan yde vores bidrag til at sikre børnene og børnebørnene en grønnere og mere socialt retfærdig fremtid.
Og nåh ja, hvem skal være borgmester? Ja, lige nu foregår der jo lidt af en hanekamp om den post. For os i Alternativet Allerød, bliver vælgernes afgørelse et vigtigt pejlemærke.

Publiceret 13 November 2017 10:07

SENESTE TV