DEBAT:

Biblioteket i Lynge

Rune Ammitzbøll Langholm, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, Lynge

I Lynge har vi et mindre bibliotek med mange spændende arrangementer - lige fra bogcafe til Babyonsdag. Det bedste for mig, at jeg som bruger kan bruge biblioteket udenfor normal åbningstid. Hvor der i fællesskabet er tillid til; at jeg kan låse mig ind med mit kort, låne bøger eller læse tidsskrifter.
I dag læser børn mindre i deres fritid end for syv år siden i 2010, og det er ikke længe siden. De unge bruger mere tid på internettet, og det er derfor vigtigt, at de får et kendskab til vores dejlige bibliotek.
Undersøgelser af børns læsning i deres fritid dvs. fritidslæsning (og ikke pligtlæsning som vi kender fra vores skolegang), har vist at læsning stor grad påvirker de unges muligheder i deres uddannelsesforløb. Det er derfor vigtigt, at vores børn bliver præsenteret for vores biblioteker i kommunen, og derved vores dygtige bibliotekarer, der altid står klar til at formidle litteratur. Det er vigtigt med et godt samarbejde mellem bibliotek og skole. Hvor eleverne bliver præsenteret for deres lokale bibliotek, og ikke kun skolebiblioteket. Men det er ikke kun skolen og biblioteket, der kan løfte denne opgave – det er en familieopgave.
Årligt besøger 38 millioner danskere deres lokale biblioteker, og det er derfor vigtigt, at have formidling af høj kvalitet. Et bibliotek fremmer lysten til at læse, det er derfor vigtigt, at vi fremtidige budgetter prioritere vores biblioteker, og det er vigtigt, at vi har et lokalt bibliotek i Lynge.
Et bibliotek er kernen i hverdagskulturen i vores kommune.

Publiceret 14 November 2017 09:46

SENESTE TV