DEBAT:

Der er virksomheder vi ikke vil undvære

Esben Buchwald, kandidat for Venstre

Butikslivet i flere byer er truet. Det viser en ny rapport fra Institut for Centerplanlægning. Og Allerød nævnes specifikt som en af de kommuner der kan miste handelsbyer inden 2030.

Hvis vi vil bevare vores lokale butikker i Lillerød og Lynge er det ikke bare nødvendigt at vi handler der. Det er også nødvendigt at Kommunen støtter op med en erhvervspolitik som understøtter butikkernes behov og udviklingsmuligheder, så de kan imødegå den skærpede konkurrence fra ikke mindst nethandel.

Butikkerne skal kunne tilbyde oplevelser og service som vi ikke kan få andre steder. Derfor er det vigtigt med en politik som sikrer at den lokale handel koncentreres i bycentrene i Lillerød og Lynge, og at der skabes muligheder for udvikling.

Lynge Bytorv er rammen om det meste af byens butiksliv og det skal det fortsætte med at være. Det er derfor et skridt i den rigtige retning, når Udvalget for teknik og plan på det seneste møde har godkendt SuperBrugsens visionære planer for en ombygning som styrker Brugsen i den øgede konkurrence, og skaber muligheder for endnu bedre kundeoplevelser. Og ikke mindst mange lokale arbejdspladser. Jeg ser frem til endnu mere liv og handel på Lynge Bytorv.

Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/politik/kv17/ishoej/nethandel-kvaeler-butikker-kommuner-kaemper-deres-overlevelse

Publiceret 14 November 2017 09:41

SENESTE TV