DEBAT:

Allerød skal have et byråd som samarbejder - også når det er svært

Miki Dam Larsen, viceborgmester (S) Allerød, Formand for Børn- og Skoleudvalget

Svar på borgmester Jørgen Johansens indlæg:
I et læserindlæg beskylder Jørgen Johansen Socialdemokratiet og SF for at føre en Trump-stil. Helt ærligt: Er det ikke mere Trumps stil at pege på de urealistiske, men populære løsninger?
Jørgen Johansen skriver, at byrådet skylder Allerøds borgere at samarbejde. Men Allerøds borgere fortjener også, at vi ikke stikker dem blår i øjnene. Borgerne skal have tillid til, at vi i byrådet forholder os til de faktuelle oplysninger, som vi er i besiddelse af. De har faktisk også krav på, at vi ikke ryster på hænderne, når der skal træffes svære, men rigtige beslutninger.
Jeg er ganske rigtigt forfærdelig skuffet og frustreret over de konservatives adfærd. For det første fralægger Erik Lund sig ansvaret for det, der foregik omkring Farremosen, mens han var borgmester. Den gang blev Widex-grunden solgt, og Farremosen udlagt til den type erhverv, som en asfaltfabrik tilhører. For det andet ser de konservative bort fra den juridiske rådgivning som alle i byrådet har været i besiddelse af et stykke tid før borgerne. Det er meningsløst at bilde borgerne ind, at der er udsigt til at stoppe Pankas. Det kalder jeg vælgerbedrag og kynisme.
Jeg bebrejder selvfølgelig ikke borgmesteren, at han klipper snore over. Det hører med til jobbet. Men jeg bebrejder de konservative, at de i de årevis har været bannerførere for nye prestigebyggerier, fodboldhaller, tennishal, varmtvandsbassin, dryland og evt. et nyt 50 meter bassin og endnu en hal i Blovstrød. Mange er ganske rigtigt ikke opført endnu, men pengene er afsat. Penge som kunne have været anvendt på kernevelfærd.
Socialdemokratiet har valgt at melde ærligt ud før valget. Vi ønsker at kommunen fokuserer på dagtilbud, skoler og ældreomsorg, og vi ønsker en borgmester, som ikke ryster på hænderne, når det bliver svært.

Publiceret 20 November 2017 11:33

SENESTE TV