DEBAT:

Allerøds borgere bliver drevet rundt i manegen

Grethe Munk, Hjortevænget 35, 3450 Allerød

Jeg er træt af asfalt. Misforstå mig ikke. Jeg er selvfølgelig glad for at vejene i Allerød er asfalterede.
Naboer til Farremosen har optrådt på gader og stræder med skrækhistorier om et asfaltværk, iført beskyttelsesdragter eller helt sort tøj. De har haft kuglepenne parat for at få protestunderskrifter fra sagesløse borgere. Lørdag førte de sig frem i bymidten med en anbefaling til folk om at stemme på de konservative eller Blovstrødlisten. Og nu lægger de også valgpropaganda for de konservative i folks postkasser. Helt ærligt. Er der bare tale om en fraktion i de konservative, som har drevet den konservative borgmester rundt i manegen?
Den konservative formand for Vandværket har lige udsendt en pressemeddelelse om, at grundvandet løber en anden vej end den kommunen siger. De oplysninger har han haft over 14 dage til at forholde sig til.
Så godt som alle partier i Allerød byråd, og den advokat som har rådgivet kommunen, påstår at kommunen risikerer en kæmpeerstatning, hvis der nedlægges et forbud mod asfaltfabrikken. De peger samtidig på at det oven i købet kun forsinker asfaltfabrikken.
Hvad skal man dog tro på.
Jeg har virkelig prøvet at finde ud af hvad der er op og ned i den her sag. Jeg har læst og læst. Allersidst Allerøds advokats vurdering af situationen. Jeg er vant til at læse lovstof og tunge notater, og jeg mener at flertallet i byrådet ser rigtigt.
Nu siger de vrede naboer at de har stævnet kommunen. Borgmesteren siger at det er en alvorlig sag. Det er det også- ikke mindst for naboerne, som taber sagen.
Jeg ved godt at naboerne er bange for lugtgener, og nok også for at huspriserne falder (det er vel det stævningen går ud på?). Jeg håber inderligt at deres frygt er ubegrundet. Lige som den gang med Widex.

Publiceret 20 November 2017 11:02

SENESTE TV