DEBAT:

'Legebuddies' i daginstitutionerne

Carsten Rasmussen, kandidat til byrådet for Venstre

Det er ikke nogen hemmelighed, at personalet i vores daginstitutioner typisk er kvinder, der med moderlig omsorg og stor faglighed tager sig af vores børn, mens vi selv er på arbejde. Det gør de rigtig godt og stor tak til dem.
Derfor skal det heller ikke opfattes som kritik af personalet, når jeg tænker, at der måske også kunne være brug for noget andet i hverdagen for vores børn. En lidt anden tilgang til børnene som supplement til en omsorgsfuld favn.
Jeg foreslår derfor, at vi laver en ordning, hvor fx udskolingselever og gymnasieelever under 18 år kan have et fritidsjob som legebuddies i vores daginstitutioner. Jeg forestiller mig, at de efter skoletid i et par timer kan spille fodbold eller spille brætspil med ungerne. Lidt ny og ung energi i løbet af eftermiddagen, som typisk står på fri leg, mens personalet sikrer en ordentlig overlevering til forældrene om børnenes dag.
Allerød Ungdomsskole har allerede kurser i børnepasning og førstehjælp, og fritidsjobbet som legebuddie kunne være et fint supplement og måske en måde, hvor børnepasser, børn og forældre kan blive fortrolige med hinanden. Kurset på Ungdomsskolen kunne evt. suppleres med inspiration til børne- og sanglege, som fx Allerød Privatskole har succes med.
Det er vigtigt at understrege, at legebuddies ikke må blive en erstatning for vores dygtige pædagogiske personale, og de skal heller ikke tælles med i normeringer mv. De unge mennesker er alene tænke som et supplement i eftermiddagstimerne.
Hvis du synes, at det lyder som en god idé, så stem Venstre 21. november – og stem personligt.

Publiceret 20 November 2017 11:22

SENESTE TV