Det er meget svært at se en fornuftig begrundelse for opførelse af denne bygning, når der i forvejen findes flere tomme erhvervslejemål i bymidten, skriver Michael Stæger i dette læserbrev.

Det er meget svært at se en fornuftig begrundelse for opførelse af denne bygning, når der i forvejen findes flere tomme erhvervslejemål i bymidten, skriver Michael Stæger i dette læserbrev. Modelfoto

DEBAT: Ny erhvervsejendom på bymidtens sidste grønne plet?

Michael Stæger, Ravnsholtvej 9, 3450 Allerød

Det såkaldte "sundhedshus", omtalt i lokalplan 2-317, er slet og ret en erhvervsudlejningsejendom. Det er meget svært at se en fornuftig begrundelse for opførelse af denne bygning, når der i forvejen findes flere tomme erhvervslejemål i bymidten.

Tilmed indebærer planen bebyggelse, asfaltering og fliselægning af bymidtens sidste offentlige grønne areal.Kommunens planlæggere og politikere er tilsyneladende uden forståelse for værdien af grønne områder i det offentlige rum, og kreativiteten rækker ikke længere end til at tænke på bebyggelse.Hvis vi ikke vil se vores bymidte som en fuldendt stenørken, må vi tænke i andre baner, og i første omgang må der gøres indsigelse mod lokalplanforslaget - ellers bliver det gennemført, og så er det for sent.

Derfor: Hvis du ønsker at bevare bymidtens sidste offentlige grønne område, skal du inden 11. juni protestere mod lokalplanforslag 2-317 ved e-mail til planogbyg@alleroed.dk Lokalplanforslaget kan læses her: https://www.alleroed.dk/politik/hoeringer-og-tilladelser/hoeringer/hoering-af-lokalplan-nr-2-317-for-sundhedshus-ved-alleroed-station

Publiceret 06 June 2018 00:00