Temafoto.

Temafoto.

DEBAT: Et øjeblik mistede vi vores datter - lyskryds mangler ved Kollerødvej/Vestvej

Peter Reiner Møller og Stine Nepper-Christensen, forældre til Johanne, Kollerødvej 67

Onsdag morgen den 27.juni vinkede jeg som sædvanligt farvel til min datter, da hun skulle i skole. Jeg stod i vores indkørsel og så hende vente ved fodgængerovergangen ved Kollerødvej / Vestvej. Hun holdt nøje øje med trafikken og trak ud i fodgængerfeltet, da bilen på vejen tydeligvis havde set hende og var stoppet op.

Jeg nåede stolt at tænke, at hun bare var så god i trafikken, da bilisten pludselig kørte alligevel, ramte hende med et ordentligt smæld, og så lå hun stille på vejen. I det øjeblik troede jeg, at vi havde mistet vores datter, og den oplevelse kommer til at forfølge mig resten af livet. Hun fik heldigvis kun overfladiske skrammer. Cyklen tog det meste, og cykelhjelmen er smadret, men hendes hoved gik fri.

Som jeg forstod det på politiet, var bilisten blevet blændet af den lave morgensol og havde overset hende på trods af, at han var standset. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske med bilisten: om han mister kørekortet eller hvad. Det ændrer heller ikke på tingene. Vi var så tæt på at miste vores datter, og hun tør ikke gå over fodgængerovergangen igen. Det skal vi have trænet op, men jeg forstår hende godt. Hun gjorde alt det, hun har lært, men hun kan alligevel ikke stole på, at bilisterne venter på, at hun kommer helt over, selvom de er standset op.

Politiet fortalte os efterfølgende, at hun skal sikre, at hun har øjenkontakt med bilisterne. Ja, men det holder ikke. Jeg har stået der. Refleksioner i bilernes ruder gør, at det er svært at se bilisternes ansigt.Fodgængerovergangen er meget brugt af skolebørn morgen og eftermiddag. Bilisterne blændes om morgenen og om eftermiddagen i vintermånederne. Der bør opsættes et lyskryds, så børnene trygt kan gå over. Næste gang en bilist overser et barn, går det måske meget værre, end det gjorde for vores datter.

Vi har skrevet til Kommunen, og vi håber selvfølgelig, at de vil lytte og arbejde for, at overgangen kan sikres, så vi igen kan føle os trygge ved, at vores datter selv kører til og fra skole.

Publiceret 01 July 2018 00:00