"Undskyld mit sprogbrug, men det er da helt ude i hampen, at byrådet nu vil spare de ekstra 400.000,- på miljøområdet, der blev afsat i budgetforliget sidste år", mener Lea Herdal fra Alternativet i Allerød. Privatfoto

DEBAT: Spareforslag er helt ude i hampen

Lea Herdal (Å), Lilledal 23, 2.th, Allerød

Undskyld mit sprogbrug, men det er da helt ude i hampen, at byrådet, med undtagelse at Rasmus Keis Neerbeck (Ø), nu vil spare de ekstra 400.000,- på miljøområdet, der blev afsat i budgetforliget sidste år.

At V, K og Blovstrødlisten er med på den, er ikke overraskende, det var ikke ligefrem et forslag, der havde groet i deres baghave. Men det er besynderligt, at S og SF, der sidste år ville afsætte 0,5 mio ekstra til miljøarbejde og R, der ville afsætte 1 mio, nu anbefaler at der skæres 0,4 mio på budgettet til miljøarbejde og -indsats.

P.b.a. indstilling fra Økonomiudvalget, er besparelsen nu med i borgmesterens budgetoplæg. Heri er også et afsnit om det særlige udvalg, der er nedsat m.h.p. at komme med anbefalinger til udarbejdelse af en Miljø-, Energi- og Naturstrategi - fine ord. Drop den besparelse, der er brug for de penge, f.eks. til Den Grønne Guide og oplysning om grøn omstilling i hverdagen, understøttelse af Rådet for Bæredygtig Udvikling, Fundraising, Udmøntning af Miljø-, Energi- og Naturstrategien.

Det er uambitiøst og et helt forkert signal, at Allerød Kommune skal spare på miljøarbejdet. Det er nemt nok, at falde i svime over FF's verdensmål, men gode hensigter gør det ikke alene - kun lommeuld kommer af ingenting.

Publiceret 28 August 2018 14:00