Maria Lubanski.

Maria Lubanski.

DEBAT: Fake news er kommet til Allerød

Maria Lubanski, formand for bestyrelsen, Allerød Musikskole

Karsten Längerich udtaler igen, at driften af Fru Lunds villa koster 80.000 kr. om året. Heraf udgør de 53.000 kr. rengøring af de 126 kvm. Det svarer til 4417 kr. om måneden. Der er aldrig rengøring i villaen, hvor rengøringen varetages af Billedskolens elever og lærere. Det fremgår også, at der betales 10.000 kr. for en alarm og serviceaftaler. Der er ingen alarm på villaen. Hvis disse to fiktive beløb fratrækkes borgmesterens tal, lander vi nogenlunde på det beløb Musikskolen betaler i årlig drift.

Støtteforeningen 'Musik- og Kulturskolens Venner' vil gerne opfylde Musikskolens store ønske om at beholde sin, og alle kommunens billedkunstneres Billedskole i Fru Lunds Villa - og vil gerne overtage drift og vedligehold. Hvad forhindrer politikerne i at tage imod det gode tilbud?

Måske kan dette fine tilbud også fjerne Allerød kommune på den skamfulde førsteplads, som den kommune i Danmark der nedriver mest af Kulturhistorisk værdi. Også selvom Karsten Längerich personligt ikke ser noget historie der, men det er vel heller ikke borgmesterens personlige holdning, der skal tælle her.

Musik- og Kulturskolen er, udover biblioteket, kommunens eneste åbne hus for alle borgere uden medlemskab. Her er dagligt store og små arrangementer for alle borgere. Det har taget lang tid at bygge op, men kan rives ned på en nat. Desværre virker det som om, at Allerød Kommunes borgere må konstatere, at "Imod dårskab kæmper selv Guderne forgæves."

Publiceret 08 November 2018 12:08