Foto: Jens Thiel

Foto: Jens Thiel

DEBAT: Aztekerne er tilbage!

Jens Thiel, Drabæk Huse 73, 3450 Allerød

Jord, mere jord og så lige lidt mere ...

Kære Miki, tak for din kommentar. Men formuleringer som 'der arbejdes på en løsning' og '... det endelige resultat bliver så godt som muligt', gør mig utryg, og overbeviser mig desværre ikke om, at du har forstået alvoren i det simple faktum, at 'løsningen' skal være en overholdelse af lokalplanen.

En lokalplan er ikke et diskussionsoplæg, som entreprenører skal curles hen imod. Det er et ufravigeligt diktat. Og det er kommunen, der suverænt peger ned i planen og dikterer. Der er ingen rundkredspædagogik.

Min bekymring for området går slet ikke på den marginale del af lokalplanen, der handler om, hvorvidt jeg kan slentre i kirke ad en smuk sti uden at blive forpustet. Problemet er uendeligt meget større, nemlig at vi nye skatteborgere ikke overbevisende ser den appetitlige lokalplan for Det nye Blovstrød blive respekteret eller håndhævet.Lokalplanen siger, citat: 'Veje, stier, anlæg og bebyggelser skal i videst muligt omfang tilpasses og understøtte det eksisterende terræn. Tekniske skråninger skal så vidt muligt undgås.'

De 500+ lastvognslæs af deponeret overskudsjord skæmmer, men det er voldsomt bekymrende at Allerød Kommune trods lokalplanens klare ord ser ud til at sove i timen og lader en bebyggelse med de smukke navne Frugtlunden og Grønningen opbygges som aztekiske pyramider på ifølge lokalplanen ulovlige tekniske skråninger og voldsomme niveaureguleringer.

Den sidste uge er der så yderligere væltet endnu mere jord på de allerede afsindige plateauer. Jamen, skal beboerne da ikke have en dejlig flad græsplæne med ligusterhæk? Jo, det kunne man godt mene, men ifølge lokalplanen er det bare ikke lovligt i det naturligt kuperede terræn.

Hvorfor er det så svært at opføre sig anstændigt og overholde lokalplanen? Allerød Kommune har lektier for. At læse lokalplanen højt, meget højt, måske både for sig selv og entreprenørerne.

Publiceret 09 November 2018 00:00