Foto: Michael Braunstein

Foto: Michael Braunstein

DEBAT: Åbent brev til byrådet fra musikskolens lærere

Lærerne på Allerød Musikskole

Som ansatte ved Allerød Musikskole føler vi behov for at blande os i debatten om eventuel nedrivning af Fru Lunds Villa.

Det er til at græde over, at man overhovedet kan overveje at rive Fru Lunds Villa ned. Billedskolen, som er en vigtig, kreativ og livsbekræftende del af Allerød Musikskole, fungerer så godt dér, og der er plads til udfoldelserne. Og villaen er en smuk, bevaringsværdig bygning.

Vi har nogle fantastiske rammer på Musikskolen nu - og det er vi meget taknemmelige for. Men hvorfor kan vi ikke få lov til at beholde de rammer? Vi er i gang med et samarbejde med folkeskolerne, hvor folkeskolerne kommer ud og får en del af deres musikundervisning på musikskolen - et samarbejde, vi er i gang med at udvide. Det kræver selvfølgelig undervisningslokaler.

Hvis Billedskolen skal integreres i musikskolens andre lokaler, vil det betyde, at vi mister to musiklokaler med en helt enestående akustik til musikudfoldelse. Sådan en akustik er virkelig svær at genskabe, og det vil virkelig være et tab at skulle undvære dem.

Vi er kede af at se, at man med den ene hånd tager imod private midler til musikskolen, og med den anden river man så de kommunale mursten ned.

At der oven i købet er tale om at anlægge en musikhave er helt uforståeligt, og kunne næsten opleves som perfidt. INGEN på musikskolen ønsker en musikhave. Vi kan også klare os uden nogle ekstra parkeringspladser med udsøgt beplantning. Vi vil bare så gerne beholde Fru Lunds Villa til Billedskolens vigtige arbejde og have lov til at beholde vores eksisterende musiklokaler på til musikundervisning.

Vi bakker op om det indkomne forslag om at drive Fru Lunds Villa videre gennem en fond - så vinder alle!

Vi vil meget nødig være nødt til at synge med Joni Mitchells i øvrigt smukke ord: 'They paved paradise, put up a parking lot' ... 'Don't it always seem to go - you don't know what you've got 'til it's gone'.

Publiceret 16 November 2018 16:15