Erik Lund.

Erik Lund.

DEBAT: Det skal være sværere at være butikstyv

Erik Lund, medlem af Folketinget, Det Konservative Folkeparti

Når vi gang på gang ser, at butikker udsættes for butikstyveri, uden det får konsekvenser, bliver man harm. I en ny TV2-dokumentar så man netop, hvordan butiksejere stod magtesløse tilbage, efter tyveknægte stjal, hvad der passede dem. Det er dybt provokerende og samvittighedsløst.

I Allerød kender vi desværre en masse til problematikken. Tilbage i 2016 tvang utallige tyverier og truende adfærd fra asylansøgere fra Udrejsecenter Sjælsmark og Center Sandholm, Netto til at lukke før tid og hyre private vagter.

Desværre kan vi i dag konstatere, at Allerød fortsat er plaget af butikstyverier. Tyveknægte, der – helt åbenlyst – bare vader ind og tager, hvad de vil. Det er ganske enkelt dybt uacceptabelt.

Derfor er jeg glad for, at vi nu handler. Med justitsminister Søren Pape Poulsen i spidsen er vi nemlig klar med et udspil, der sætter hårdt ind overfor butikstyveri. Udspillet skal sørge for mere politi og hårdere straffe for butikstyveri.

Udspillet bygger i høj grad på input fra de erhvervsdrivende og sætter hårdt ind ved de områder, der er særligt plaget af tyverierne. Eksempelvis Nordsjælland. Her skal politiet sikre en målrettet patruljering og en effektiv politiindsats.

Derudover kommer der en ny politienhed, som skal tage sig af de udenlandske tyvebander, som også har hærget i vores område. De er nemlig ikke velkomne her. De skal smides ud af landet så hurtigt som muligt.

I Det Konservative Folkeparti mener vi, at kriminelle skal straffes. Det skal være svært at være kriminel. Lige nu kan vi desværre bare konstatere, at det er for let at være butikstyv.

Publiceret 20 November 2018 16:45