Foto: Flemming Nyberg

Foto: Flemming Nyberg

DEBAT: Kære Byråd: Det er dybt, dybt respektløst - del 2 af 2

Marlene Hald, Tokkekøbvej, Allerød

Åbent brev til byrådet (Del 2):

Jeg har netop deltaget i jeres borgerpanel vedr. den nye vision for Allerød. Her er jeg blevet bedt om at forholde mig til 'Det Gode Liv', hvad der er værdifuldt for mig i Allerød, hvad fællesskab betyder for os her i Allerød, samt hvad der skal til for at visionen får en positiv betydning for Allerød.

Det skal jeg sige jer: Det er kvaliteten af de konkrete handlinger og beslutninger, som visionen munder ud i: At I handler ud fra respekt for de mennesker I repræsenterer. At I lytter til os, når vi siger til jer hvad der er vigtigt for os. At I har format til at komme engagerede mennesker møde.

At I er lydhøre og konstruktive i mødet med os, når vi kæmper for noget som er værdifuldt for os. At I værner om det som er værdifuldt, også når I selv mangler evnen til at se værdien af det som er i spil. At I forstår at jeres dårlige beslutninger gør Allerød til et ringere sted, hver eneste gang I gør uoprettelig skade på noget som nogen holder af. At I erkender når I har truffet dårlige beslutninger, har taget fejl, og har modet til at rette fejlen.

Det BETYDER NOGET om vi bliver hørt, når noget der er vigtigt for os. Det BETYDER OGSÅ NOGET når I gang på gang IKKE lytter. I underminerer jeres egen troværdighed, når I på den ene side taler vidtløftigt om 'Det Gode Liv', 'Borgerinddragelse' og 'Fælleskaber' — og samtidig aktivt modarbejder engagerede menneskers arbejde og ødelægger det de har bygget op, de steder og fællesskaber de holder af.

Publiceret 30 November 2018 00:00