DEBAT: Spørgehjørnet

Bille Thøgersen, Elmevej 18

Allerød er en besynderlig kommune. Selv om man efter at have boet i Kommunen i mange år efterhånden burde være hærdet, bliver man igen og igen slået af forbløffelse og frustration, ja af afmægtig vrede. Dette ikke mindst over de ting, som vore valgte repræsentanter åbenbart kan finde på. Derfor må man gang på gang stille sig selv det spørgsmål, hvad pokker det er, som foregår.

Her nogle af slagsen:

Allerød er jo med et solidt flertal en borgerlig kommune og har altid været det.

1. Hvordan kan det så være, at det borgerlige flertal kun har regeret Kommunen i en eneste byrådsperiode, den næstsidste? Det var oven i købet mere held end forstand. Det hænger måske sammen med det næste spørgsmål.

2. Hvorfor tror Venstre, at de har en gudgiven ret til borgmesterposten uanset valgresultatet?

3. Hvorfor mener Venstre, at denne gudgivne ret berettiger dem til at bruge alle midler til at fremme dette mål, f.eks. som da spidskandidaten, hr. John Køhler sammen med den konservative spidskandidat højtideligt underskrev en fælles erklæring om, at det største parti skulle have borgmesterposten efter valget, men allerede inden de sidste stemmer var talt op, men hvor det stod klart, at han ville tabe stort, solgte sin politik til venstrefløjen mod at få borgmesterposten?

4. Hvorfor er der mon fuld opbakning til denne demokratiødelæggende praksis i alle Venstre-byrådsgrupper og Venstres vælgerforening i Allerød?

5. Hvorfor jubler man af glæde hos Venstre, når det lykkes at erobre borgmesterposten fra Kommunens største parti, som også er et borgerligt parti?

6. Hvorfor skammede Venstre sig overhovedet ikke efter John Køhlers mislykkede forsøg? De undskyldte i hvert fald ikke, men surmulede.

7. Hvorfor er der aldrig blevet udarbejdet en liste over bevaringsværdige bygninger i Allerød?

8. Hvorfor er Kommunen så grim? Svaret hænger måske sammen med de næste spørgsmål.

Publiceret 06 December 2018 00:00