DEBAT: Nu kører bussen ...

Theodore Gbouable, byrådsmedlem, Socialdemokratiet

En direkte bus mellem Lynge og Hillerød er et stort og længe næret ønske, som nu går i opfyldelse. Det glæder mig både som lokalpolitiker og som borger i Lynge. Fra 10. december kører bus 338 på hverdage i morgen- og eftermiddagstimerne – og fra Hillerød Station kan man nemt komme videre rundt i Nordsjælland.

Bussen kan derfor komme mange til gavn: De unge, som er i uddannelse eller praktik i Hillerød, får langt kortere rejsetid. Den forskel betyder meget i hverdagen for de unge og deres muligheder for at uddanne sig. Derudover får de mange Lynge-borgere, der har deres arbejdsplads i Hillerød, et godt alternativ til at køre i bil. Kan familien måske undvære og spare bil nr. 2?

Som en sidegevinst kan man måske også lige få hilst på naboen i bussen. Samtidig er det også mere nænsomt for miljøet, når flere kører sammen.

Vi ved, at rejsetiden er et af de allervigtigste parametre i borgernes valg af transportmiddel. Derfor skal den kollektive transport være effektiv. Og det bliver den nu på turen mellem Lynge og Hillerød med den nye busforbindelse.

Så god tur – og husk: Den allerførste tur fra Lynge og til Hillerød 10. december er gratis!

Publiceret 07 December 2018 09:59