DEBAT: Billedskolen skal blive i Fru Lunds Hus - 1

Anne Birgitte Nielsen, Magnolievangen 114, medlem foreningen af billedkunstlærere, kreds 7, Nordsjælland

Nu har politikerne bag budgetforliget så vedtaget, at Fru Lunds hus kan sælges til markedsprisen. Gerne til et liberalt erhverv. Mens Billedskolen skal fortsætte i lokaler på musikskolen. Det er det rene vanvid!

Musikskolen har brug for den plads, de har nu. Det er som om man tror, at musikskolen kun underviser enkelte elever. Der er mange kor og orkestre, grupper, dans og drama. Desuden indeholder den seneste skolelov et udvidet samarbejde med folkeskolerne. Det kræver også plads på musikskolen.

Billedskolen kan ikke bare lægges ind i et par lokaler på musikskolen. De har brug for depoter til materialer og projekter under udarbejdelse, og de støver og klatter med maling. Ganske vist er lærere og elever jo vant til selv at gøre rent, selvom kommunen har betalt for rengøring, der åbenbart ikke er blevet udført (?)

Mange udøvende billedkunstnere kommer og låner atelierplads hos Fru Lund. Foreningen af billedkunstlærere har gennem mange år haft fornøjelse af at holde kurser og generalforsamling i huset. Med stor inspiration fra billedskolens lærere. Det har på denne måde været samlingssted for billedkunstlærere fra hele Nordsjælland. Til glæde for undervisningen i billedkunst i folkeskoler og andre billedskoler.

Publiceret 13 December 2018 00:00