DEBAT: Billedskolen skal blive i Fru Lunds Hus - 2

Anne Birgitte Nielsen, Magnolievangen 114, medlem foreningen af billedkunstlærere, kreds 7, Nordsjælland

Billedskolen er et kulturelt samlingssted for Allerød kommune. Den har betydning for hele Nordsjælland. Fra januar til marts 2019 er der foreløbig planlagt tre meget spændende kurser på Billedskolen i Fru Lunds Villa om aftenen med deltagelse af billedkunstlærere fra hele Nordsjælland.

Axel Nielsen (konservative) skrev i et af de allerførste læserbreve om Billedskolens arbejde, at de var dygtige til at inkludere sårbare børn og unge, som fik mulighed for at arbejde sammen med andre i billedkunstprojekterne. (Det må være en politiker, der har sat sig ind i forholdene på Billedskolen?) Disse elever skal have ro og kan ikke bare flyttes ind på en musikskole ved siden af orkester- og korgrupper, der øver.

Kære politikere – der er et bevaringsværdigt hus, men det indeholder også en bevaringsværdig Billedskole med gode og hyggelige arbejdsforhold og mange muligheder , der bliver udnyttet.

I disse år flytter mange nye familier til Allerød. Deres børn skal selvfølgelig til fodbold, tennis, badminton og spejder. Men der vil også blive ønsket musik – og billedskole. Mange børn kan både gå til fodbold, musik- og billedskole, selvom de har lange skoledage. Det kunne være en ide, at dele kultur- og idrætsudvalget op i to udvalg. Så vi fik et udvalg der interesserede sig for og havde forstand på kultur, og satte sig ind i de områder de beskæftiger sig med. Og forhåbentlig dermed et budgetudvalg, der er klædt ordentlig på til at tage de beslutninger, der skal tages.

Publiceret 13 December 2018 00:00