Erik Lund.

Erik Lund.

DEBAT: Skatten skal være lavere og enklere

Erik Lund, medlem af Folketinget, Det Konservative Folkeparti

Jeg mener, at skatten i Danmark er for høj. Derfor præsenterede Det Konservative Folkeparti og Søren Pape Poulsen mandag et nyt skatteudspil. Det korte af det lange er, at vi vil knokle for, at du skal betale mindre i skat end du gør nu.

Først og fremmest vil vi sænke skatten på arbejde, fjerne topskatten og sænke boligskatterne markant. Vi vil også halvere registreringsafgiften og fjerne den umoralske arveafgift. For os er det nemlig logisk og retfærdigt, at du får lov til at beholde flere af dine egne penge. Det mente vi i går, og det mener vi nu. Derudover skaber skattelettelserne velstand, vækst og større arbejdsudbud.

Det er ingen hemmelighed, at borgere i Nordsjælland vil få en betragtelig gevinst af skattelettelserne. Og det gælder ikke kun de rigeste. Nordsjælland har nogle af Danmarks højeste boligskatter, og derfor vil en sænkelse af boligskatterne komme alle nordsjællandske boligejere til gode.

Vi ved, at det kan lade sig gøre, fordi vi har gjort det før. Eksempelvis har vi for nyligt aflyst grundskyldsstigninger efter 2021, som medfører, at en familie i et typisk hus i Allerød vil spare 15.000 kr. årligt efter 2021. I Helsingør og Furesø sparer en familie i et typisk hus henholdsvis 13.100 kr. og 24.700 kr.

Nu tager vi så endnu et væsentligt skridt i den rigtige retning. Et skridt mod et enklere og mere retfærdigt skattesystem, der ikke straffer de hårdtarbejdende og samtidig gør det billigere at være dansker.

Publiceret 18 December 2018 13:15