Temafoto.

Temafoto.

DEBAT: Svar vedrørende historien om Balder

Mogens Sørensen, sessionslæge, Forsvarets Dag på Høvelte

I udgaven 18.12.18 spørger Søren Pedersen fra Lynge i 'Debat' om historien bag et lille messingskilt med datoer og navnet Balder.

Som sessionslæge ansat ved Rekrutteringscenter Høvelte kan jeg oplyse, at Balder var en vistnok sort labrador hund, som tilhørte daværende chef for Rekrutteringscentret (Forsvarets Dag) Morten Kjelmann, dengang kaptajn i Forsvaret og bosiddende i Lynge.

Morten gik dagligt en tur til det nævnte træ med sin hund Balder, og da Balder døde satte han messingskiltet op med fødsels- og dødsdato. Morten Kjelmann blev senere major, men trådte på et tidspunkt ud af forsvaret og begyndte at læste teologi i stedet. Han boede i øvrigt ikke så langt fra Jan Gintbergs far i Lynge, som han ofte fik en sludder med, når han cyklede hjem fra jobbet i Høvelte.

Morten bor vist i dag i Helsinge, og jeg ønsker alt godt for ham og hans teologiske studier. Morten Kjelmann er et dejligt rummeligt, sympatisk og empatisk menneske, som jeg satte stor pris på.

Mindeskiltet for den søde hund Balder er typisk for noget Morten ville gøre, og navnet Balder indgår iøvrigt i dag stadig - siden januar 2006 - på en speciel måde for alle, som arbejder ved Forsvarets Dag på Livgardens Kaserne i Høvelte.

Publiceret 28 December 2018 07:15