Erik Lund.

Erik Lund.

DEBAT: Flere betjente sikrer et politi tættere på dig

Erik Lund, folketingsmedlem, Det Konservative Folkeparti

At vores politi løser mange vigtige opgaver, er der ingen tvivl om. Især bandekrige har krævet mange ressourcer de senere år, men politiets indsats er det hele værd. Det er nemlig første gang i tre år, at der ikke verserer nogen rocker- og bandeopgør herhjemme, viser Rigspolitiets nye opgørelse.

Det er glimrende nyt. Politiets massive tilstedeværelse under bandekonflikter i hovedstaden må dog ikke forringe indsatsen andre steder. Danmark er for eksempel stadig det land i Europa, der har flest indbrud målt pr. indbygger - og især nordsjællandske kommuner får besøg af ubudne gæster.

Et sådant problem skal der også tages hånd om. Derfor har vi styrket politiet, så der nu er det højeste antal betjente siden 2010. Faktisk har regeringen sikret, at der siden 2016 hver uge er kommet mere end to nye betjente, som arbejder stenhårdt for lov og orden til gavn for danskernes tryghed.

De mange nye betjente er bl.a. et resultat af langt flere politistuderende, og at vi har oprettet en ny politikadetuddannelse. Samtidig har vores dygtige forsvar også frigjort betjente til andre ting ved at hjælpe med bl.a. grænsekontrol og bevogtningsopgaver, som tidligere har ligget hos politiet.

Torsdag dimitterede så et hold politibetjente mere, og de skal ud at løse vigtige opgaver - heriblandt i Nordsjælland. For borgerne skal opleve, at politiet er nærværende, skaber tryghed og tager deres bekymringer alvorligt, uanset om de befinder sig i Nordsjælland, på Nørrebro eller andetsteds.

Publiceret 31 January 2019 11:20