'Skolekoncerterne er et super koncept,' skriver Mie Ø. Jørgensen. Temafoto

'Skolekoncerterne er et super koncept,' skriver Mie Ø. Jørgensen. Temafoto

DEBAT: Inspirerende skolekoncerter

Mie Ø. Jørgensen, Allerød

Hele ugen før påske afholdt Allerød Musikskole koncerter for alle kommunens skoler. Hver dag blev koncertsalen fyldt to-tre gange med børn fra 0.-7. klasse, så det blev til temmelig mange tilhørere i løbet af ugen.

Jeg var så heldig at have mulighed for at overvære en af koncerterne. Det var skønt at opleve en hel årgang indskolingsbørn, der sad fokuseret i hele 45 minutter uden at blive urolige. Der var stille, når koret sang eller strengene spillede stille smukke melodier, der blev vugget med og nikket med hovederne i takt til tonerne af jazz og rock, sunget og danset med på sang og bevægelse og klappet i takt til rytmesektionen. Børnene synes det var sjovt at se og høre andre børn synge og spille på alle mulige instrumenter.

Jeg har selv en datter, som spillede med, og hun og hendes venner fra musikskolen, glæder sig til disse skolekoncerter. Netop, fordi det er lidt specielt at skulle spille for børn på ens egen alder og især for sine klassekammerater.

Skolekoncerterne er et super koncept. De unge musikere lærer meget af at spille og 'optræde' for andre. Skolekammeraterne får en anderledes oplevelse og bliver forhåbentlig inspireret. Stor tak til alle på musikskolen og til kommunens skoler.

Publiceret 15 April 2019 00:00