Walther Thomsen.

Walther Thomsen.

DEBAT: Møgmad

Walther Thomsen, fhv. barn, Bygmarken 6, 3540 Lynge

Dejligt at læse Nanna Simonsens indlæg i Jyllandsposten søndag den 16. juni.

For 5 år siden startede jeg NY madordning i Allerød, og efter to forsøg måtte jeg smide viskestykket i skraldespanden. Når 30 pct. af de afgivne stemmer var fra personer 60 år+, dem som står længst fremme i køen til en plejehjemsplads ikke forstår budskabet, er det svært.

Nu får vi et nyt Folketing med mange senior teenagere (20-50 år), som er blevet håndført gennem livet, de skal huske de er med i køen, blot lidt bagefter. De har måske familie på plejehjem, som de burde besøge ved spisetid, hvis de ellers kan få det ind i deres logistik.

Den gamle regering gav 425 millioner til nye køkkener, de blev brugt til anretterkøkkener, til opvarmning af industrielt fremstillet mad.

I disse tider nyder vores politikere nye friske danske grøntsager, uden tanke for vores gamle medborgere, som har brug for hjælp.

De steder hvor der laves mad på plejehjemmene, har man færre indlæggelser på medicinske afdelinger og mere omsorgstid, for mætte mennesker er lykkeligere end fejlernærede. Det var måske på tide, man gik bort fra kassetænkning og betragtede Danmarks husholdning som en fælles kasse.

Heldigvis er der en gruppe af gamle mennesker i Folketinget, tør de se på deres nummer i køen, eller har de arrangeret 'privat', så de undgår fabriksmad?

Publiceret 18 June 2019 09:43