Sognepræst i Blovstrød, Kristine K. Ravn, medvirker ved markeringen af forfatteren Jakob Knudsens 100 års dag.
Sognepræst i Blovstrød, Kristine K. Ravn, medvirker ved markeringen af forfatteren Jakob Knudsens 100 års dag.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Markering af Jakob Knudsens 100 års dag

Sang, lørdagshøjskole og kransenedlæggelse 21. januar

Forfatteren Jakob Knudsen levede i Birkerød på Rolighedsvej fra 1911 til sin død 21. januar 1917. Det store gravsted på Birkerød Assistens Kirkegård er dækket af vedbend hentet fra Luthers grav - en stærk påmindelse om Jakob Knudsens hovedværk, dobbeltromanen om Luther 'Angst – Mod'. 'Se nu stiger solen' er nærmest kanoniseret som Danmarks 'nationalsalme'.

Men det var med sine romaner, at han slog sit navn fast og blev nomineret til Nobelprisen. Han var aktiv i samfunds- og kirkedebatten, og hans forfatterskab giver stadig anledning til diskussion, senest antologien 'Markens grøde og himlens væde – læsninger og perspektiver i Knudsens forfatterskab.'

I samarbejde med Det Danske Jakob Knudsens Selskab vil 100 års dagen blive markeret med belysning af forfatterskabet og Jakob Knudsens betydning i dag ved tre Jakob Knudsen kendere, som har bidraget til antologien.

Der er morgensang i Birkerød Kirke kl. 9.30, hvor Birkerød Koret og sognepræst Inger Merete Hansen medvirker.

Derefter er der lørdagshøjskole fra kl. 10.00–13.30 i Birkerød Sognegård, hvor der vil være foredrag, kaffe og sandwich.

Sognepræst i Blovstrød, Kristine K. Ravn, vil tale om Birkerød-tiden og Martin Luther-romanen – med særlig aktualitet i reformationsåret 2017.

Cand.theol., ph.d. stipendiat Martin Ravn sætter fokus på Jakob Knudsens syn på dannelse og skole med udgangspunkt i romanen 'Lærer Urup'.

Og litteraturhistoriker, lektor ved KU Erik Skyum-Nielsen taler om Jakob Knudsens to berømte salmer 'Se nu stiger solen' og 'Tunge, mørke natteskyer'.

Endelig er der kransenedlæggelse kl. 13.30 ved graven på Birkerød Assistens Kirkegård.

Publiceret: 11. Januar 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt