Jussi Adler-Olsen er Æreshåndværker 2017. Pressefoto.
Jussi Adler-Olsen er Æreshåndværker 2017. Pressefoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mere hæder: Jussi Adler-Olsen er Æreshåndværker 2017

Tirsdag aften blev Jussi Adler-Olsen kåret som årets Æreshåndværker 2017

“Med mere end 16 mio. solgte bøger på over 40 sprog er Jussi Adler-Olsen en forfatter i den absolut tunge ende.”

Sådan lød det, da formanden for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, Robert Sørensen, tirsdag aften afslørede, at foreningen har valgt at hædre den verdensberømte forfatter Jussi Adler-Olsen (f. 1950), med titlen Årets Æreshåndværker.

H.M. Dronning Margrethe var blandt de mange festklædte gæster, der overværede udnævnelsen af Æreshåndværkeren på Københavns Rådhus. Det skete ved medaljefesten, som Haandværkerforeningen, Next Uddannelse København og TEC holder én gang årligt.

Her får de dygtigste blandt de nyudlærte håndværkere overrakt Haandværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje. Foruden de 77 medaljer fik de unge i år overrakt legater fra laug, virksomheder og fonde for 1 million kroner.

Med titlen Æreshåndværker har Haandværkerforeningen siden 1973 hyldet personligheder, der yder en ganske særlig indsats til gavn for det danske samfund.

Æreshåndværkeren, der findes uden for håndværkets kreds, får overrakt et æresmesterbrev og en sølvmedalje mage til den, de unge håndværkere modtager for et særligt fremragende svendestykke.

"Vi er meget stolte af, at kåre Jussi Adler-Olsen til Æreshåndværker. Gennem sine fortællinger har han åbnet verden og sat Danmark på landkortet. Jussi har i sit forfatterskab vist nogle af de evner og værdier, som også håndværkeren skal besidde; indlevelse, kundskab, vedholdende flid og faglig stolthed. Jussi har gennem årene ydet en indsats, der rækker langt ud over det sædvanlige – og det er det vi anerkender med denne hædersbevisning,” siger Haandværkerforeningens formand Robert Sørensen om baggrunden for udnævnelsen af Jussi Adler-Olsen til Æreshåndværker 2017.

“Jeg sætter godt håndværk meget højt og har altid selv forsøgt at tilegne mig så mange færdigheder som muligt. At blive kåret som Årets Æreshåndværker er derfor en forunderlig og særlig værdsat hæder,” siger Jussi Adler-Olsen.

Publiceret: 16. Maj 2017 19:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere