Foto er udlånt af Lokalhistorisk Arkiv

Foto er udlånt af Lokalhistorisk Arkiv

Historien om Vassingerød og Nymølle

Af
Mads Hussing

Barresøgård i Nymølle vil 18. april danne rammen om et lokalhistorisk arrangement. Ole Peter fra Lynge , der har ord for at vide stort set alt om Lynges lokalhistorie og Birthe Skovholm, fra Lokalhistorisk Arkiv i Allerød Kommune, vil fortælle om udviklingen i Vassingerød og Nymølleområdet inden for de seneste 100 år. Blandt andet har råstofindvinding i form af såvel kalk som grus har spillet en stor rolle for området.

Ole Peters beretning om gamle dage i Nymølle og Vassingerød vil blive ledsaget af billeder og kort fra ældre tid. Deltagere i mødet der eventuelt kan supplere Ole Peters fortællinger er meget velkomne til også at give sit besyv med. Mødet er arrangeret af den samme kreds af Nymølleborgere der tidligere har taget initiativ til fællesspisning og Fastelavn i Nymølle. Arrangementet starter klokken 13.30 og der er fri entre.

Af pladshensyn skal man, senest 17. april, tilmelde sig arrangementet hos Lars Juel Sørensen, 48 18 92 14 eller på mail: barresogaard@mail.dk . Barresøgård ligger på Slangerupvej 29, og har postnummer i Lynge.

Publiceret 31 March 2009 15:05

SENESTE TV