Miljøpris til PP Møbler

160 stole har de leveret til klimamødet i Bella Centeret (COP15), og så vil de også levere træer til en kommende skov i Allerød kommune. Tirsdag fik PP Møbler en miljøpris på Allerød Rådhus

Af
Tekst og foto: Mads Hussing

Den årlige pris på 5.000 kroner fra Rådet for Bæredygtig Udvikling i Allerød kommune, blev uddelt tirsdag eftermiddag på Allerød Rådhus til PP Møbler. PP Møbler laver de verdensberømte Wegnerstole, og har blandt andet leveret 160 stole til COP15, hvoraf de sidste 14 blev bestilt tirsdag formiddag af den amerikanske præsident Barack Obamas stab.

Vandflaskerne på bordet blev der talt meget om. Det er et af de sidste arrangementer på rådhuset, hvor vandflasker bliver brugt. Fremover skal der bruges postevand.

Vandflaskerne på bordet blev der talt meget om. Det er et af de sidste arrangementer på rådhuset, hvor vandflasker bliver brugt. Fremover skal der bruges postevand.

Hos PP Møbler er en af Allerød kommunes klimafamlierne ansat, og de vil gerne gøre mere for miljøet.

"Lad erhvervslivet få lov til at stille en fælles vindmølle op, det vil vi være med på," sagde direktøren for PP Møbler Søren Holst Pedersen ved overrækkelsen af prisen. Søren Pedersen bar desuden et par små vindmøller på trøjen, for at understrege det budskab.
PP Møbler vil plante en skov et sted i Allerød, og det er et langsigtet projekt.

"Vi vil plante en skov, og det er dejligt at tænke at det bliver vores børns børnebørn der kommer til at opleve det, og som kommer til at nyde det træ der kommer ud af det vi planter snart," sagde Søren Holst Pedersen, der også mente at man skal væk fra "køb og smid væk"-mentaliteten.

Erik Lund mente at mange Allerødborgere er lidt stolte af at disse verdensberømte møbler kommer fra Allerød.
"I tænker i klima, i miljø og bæredygtighed. Stoltheden i Allerød bliver nok ikke mindre af at I er valgt som hovedsponsorer for COP15," sagde Erik Lund ved prisoverrækkelsen.

Prisen blev overrakt af rådets formand Agnete Fog, og af borgmester Erik Lund.

Publiceret 16 December 2009 15:45