Kørestolsbaner gøres klar til kamp

Det sker med støtte fra Realdania

Af
Af Michael Braunstein

Hardcourt-banerne til kørestolstennis på Allerød Tennisklubs anlæg trænger til en omfattende renovering, og dén renovering gennemføres nu med støtte fra Realdania. Det er planen, at banerne skal stå klar i ny stand til DM i kørestolstennis den første weekend i august.
”Alle vores medlemmer er virkelig taknemmelige over for Realdania, som har valgt at støtte renoveringen af vores hardcourts til glæde for især vores kørestolsspillere, som er en vigtig medlemsgruppe i vores klub. Dels repræsenterer de voksne kørestolsspillere på fornemste vis klubben ved turneringer i ind- og udland, og dels har det stor betydning for hele junior-gruppen i klubben, at vi har både gående og kørende børn, der spiller tennis. Vi lægger stor vægt på at integrere de to grupper børn i fælles aktiviteter, og med de nyrenoverede baner bliver det endnu nemmere,” siger Lisbet Pals Svendsen, formand for Allerød Tennisklub.

Læs også: Christian Johansen til VM i Sydafrika

I Allerød Tennisklub har man Danmarks eneste udendørs tennisanlæg etableret specielt med fokus på tilgængelighed for kørestolsbrugere. Men anlæggets kunststoftennisbaner trænget altså efter mange års slid og vejrpåvirkninger til renovering. Tennisklubben i Allerød har siden 1996 været et foregangseksempel indenfor kørestolstennis. Klubbens særlige anlæg omfatter udover kørestolstennisbaner også et kørestolsvenligt opholdsanlæg samt Danmarks mest handicapvenlige tennisklubhus, der blev indviet i 2009.
Det er baggrunden for, at Allerød Tennisklub gennem de sidste 15 år har kunnet lægge baner til DM i kørestolstennis. Det gør klubben også til sommer, ligesom der er planer om at afholde de nordiske mesterskaber i kørestolstennis næste år.

Læs også: Pres på sportens kunststofbaner


Med støtte fra Realdania vil en renovering af de to kørestolstennisbaner nu blive sat i gang af Allerød Tennisklub og Allerød Kommune, som ejer anlægget.
”Vi ser Allerød Tennisklubs indsats for kørestolstennis som et godt eksempel på, hvordan sundhedsfremmende bevægelse og social bæredygtighed kan gå op i en højere enhed. Det samlede anlæg i Allerød er ikke alene af stor betydning for klubbens kørestolstennis-spillere i hverdagen, men viser også, hvordan et sådant anlæg kan integreres med handicaptilgængelighed generelt,” siger Carsten Kjær Sørensen, projektleder i Realdania.

null

Publiceret 23 March 2011 15:15