Kort og knas fra Allerød til Afghanistan

Operation Skriv hjem har sørget for at mere end 2.000 håndlavede julekort fra hele Danmark er sendt til bl.a. Camp Bastion

Af
Af Michael Braunstein

Igen i år har den frivillige organisation Operation Skriv hjem (OSH), der har til huse i et parcelhus i Søparkområdet, sørget for at mere end 2.000 håndlavede julekort fra hele Danmark er blevet sendt ud til bl.a. Camp Bastion i Afghanistan, så soldaterne kan tage et kort og skrive en julehilsen hjem.
Der er frit valg i de kasser med kort, der står fremme i Kuffen, og kortene er en gratis gave til soldaterne.
Men rigtig julestemning kræver lidt søde sager – især når man er SÅ langt hjemmefra – og takket være Kvickly Allerød, kom der pebernødder og slik med i de kortkasser, der i oktober måned blev sendt ud i verden – for i så god tid skal posten afsted for at nå retur igen inden jul.
Nu er der kommet dette svar tilbage:
'Kære Operation Skriv Hjem. Julekortene bliver brugt utrolig flittigt! Mange soldater nyder at kunne tage et kort og sende en julehilsen til familie og venner. Vi kan fortælle, at både pebernødderne og slikket forsvandt som dug for solen, så alle soldaterne har nydt det utrolig meget! Tusind tak for jeres flittighed - det er bare rigtig skønt - alt det I gør for soldaterne! Mange julehilsner, Kuffen Camp Bastion.'
Udover julekort laver OSH kort til børn, fødselsdage, Valentinesdag, søskende, forældre og venner. Der er til dato produceret og sendt mere end 31.000 kort i de godt tre år, OSH har eksisteret. Kortene sendes p.t. også til udsendt personel i Kosovo, Kandahar og Kabul.
Det var ønsket om at gøre en forskel for de udsendte soldater og deres pårørende, der i 2010 inspirerede Charlotte Wulff Johansen til at starte Operation Skriv hjem og skaffe kontakt til de mange, dygtige, frivillige kortmagere rundt om i Danmark. Hun er glad for den lokale støtte fra Kvickly og siger:
"Da OSH er et frivilligt, non-profit projekt, betyder sådan en 'julegave', vi kan sende videre, rigtig meget for os. Vi er stolte af at kunne bruge vores tid og kreativitet til et godt formål og samtidig vise vores støtte til de udsendte soldater og deres pårørende. Vi har hørt om soldater, der har sendt deres første håndskrevne hilsen på et af vores kort og det er jo hele arbejdet værd."

Operation Skriv Hjems maskot 'Fifty', i sin uniform med rygmærke fra ISAF, fik lov til at fylde sin indkøbsvogn med søde sager til soldaterne, da han og Charlotte Wulff Johansen besøgte varehusdirektør Ole Bigler i Kvickly i Allerød.

Operation Skriv Hjems maskot 'Fifty', i sin uniform med rygmærke fra ISAF, fik lov til at fylde sin indkøbsvogn med søde sager til soldaterne, da han og Charlotte Wulff Johansen besøgte varehusdirektør Ole Bigler i Kvickly i Allerød.

Publiceret 24 December 2013 11:45

SENESTE TV