Kvinde kend din vin

Vinskole for kvinder, hvor ingen spørgsmål er dumme og alle meninger er velkomne

Af
Af Mads Hussing

På uhøjtidelig og hyggelig vis gennemgås de mest fundamentale ting om vin og vindyrkning, når Allerød Vinhandel afholder vinskole kun for kvinder.

Der bliver kigget på sammenhængen mellem vin og mad, og alle de basale emner bliver vendt. Ingen spørgsmål er dumme, og alle meninger velkomne, forlyder det fra Allerød Vinhandel.

Vinskolen 'Kun For Kvinder' afvikles over fire tirsdage i foråret 2014 startende 18. marts. Hver gang bliver der smagt på seks-otte forskellige vine, og der bliver afsluttet med en let anretning af brød, ost og paté.

Der er lavet en plan for de fire tirsdag, som kurset kører over. Første tirsdag hedder 'Grundlæggende vinforståelse' og her ses der på vindyrkning, vinremstilling, jordbund, klima, årgange etc.

Den anden tirsdag bliver der fortalt om de store kendte grønne druer. Hvad er op og ned på druesorter? Hvilke kan og må man dyrke hvor? Hvad kendetegner de store druesorter, og kan man kende dem fra hinanden? Hvorfor kan to vine lavet på den samme druesort smage helt forskelligt? er spørgsmålene, der bliver besvaret denne aften.

Tredje tirsdag bliver der kigget på de store kendte blå druer som Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir etc. Den sidste gang handler om de største vindistrikter. Der vil være en gennemgang af de mest vindyrkede distrikter verden over, og en sammenligning mellem de forskellige lande og distrikter.

Kurset bliver afholdt i smagelokalet i Allerød Vinhandel på Prins Valdemars Allé. Her skal der også købes billet til kurset.

null

Publiceret 20 February 2014 15:30