Anne Marie Præstholm, Mia Mønster og Poul Møller Hansen ved overrækkelsen af 'Du gør en forskel'-prisen. Foto: Winnie Fogh Hansen

Anne Marie Præstholm, Mia Mønster og Poul Møller Hansen ved overrækkelsen af 'Du gør en forskel'-prisen. Foto: Winnie Fogh Hansen

Pris til Præstholm og Mønster

Anne Marie Præstholm og Mia Mønster fik torsdag aften Danmarks Idrætsforbunds 'Du gør en forskel'-pris

Af
Af Michael Braunstein

Anne Marie Præstholm og Mia Mønster fra Lillerød Rope Skipping Team fik 19. juni overrakt Danmarks Idrætsforbunds 'Du gør en forskel'-pris. Prisen blev overrakt af formanden for Allerød Idræts Union, Poul Møller Hansen, i Lillerødhallen i forbindelse med Lillerød Gymnastikforenings opvisning.

I sin tale sagde Poul Møller Hansen, at det var en stor glæde at kunne hylde de to modtagere for deres indsats i Lillerød Rope Skipping Team - og dermed for deres arbejde med børn og unge i Allerød Kommune.

"Da vi første gang så pigerne fra Lillerød Rope Skipping Team vise deres færdigheder ved Ungdomsfondens prisoverrækkelse, fik vi et godt indtryk af, hvor dygtige pigerne var til at håndtere sjippetovene. Og ved dette års prisoverrækkelser viste pigerne, at der var lagt yderligere et par lag på deres færdigheder med sjippetovene," sagde AIU-formanden og fortsatte:

"Dette kræver foruden talent hos pigerne også dygtige instruktører, og derfor vil vi hædre Anne Marie Præstholm og Mia Mønster, der sammen har gjort Lillerød Rope Skipping Team til nogle af Danmarks dygtigste sjippere, der repræsenterer Danmark ved officielle stævner i både ind- og udland."

"Det begyndte med deltagelse ved SM i 2006, hvor Anne Marie havde tilmeldt to hold, der for første gang skulle prøve at konkurrere. Med guldmedaljer til begge hold fik de smag for mere, og Anne Marie søgte råd hos Mia Mønster, der var kendt i branchen som en meget dygtig instruktør. Mia var frisk på at hjælpe og var i begyndelsen tilknyttet Lillerød Gymnastikforening som konsulent. Samarbejdet udviklede sig, og i 2007 blev Mia medlem af Lillerød Gymnastikforenings trænerstab, så hun og Anne Marie sammen kunne koncentrere sig 100 procent om udviklingen af foreningens sjippere."

"Deres samarbejde har ført sjipperne helt til tops. Siden 2006 har Lillerød Rope Skipping Team repræsenteret Lillerød Gymnastik og Danmark ved EM, VM, adskillige SM og DM og rigtig mange opvisninger, deriblandt en opvisning for IOC kongressen 2009 i København," sagde Poul Møller Hansen.

Han oplyste, at det bliver til mange timer i træningssalen, mange weekender og tidlige morgener, når der skal rejses rundt i landet til konkurrencer, forældremøder og coaching.

"De fungerer også som dommere til konkurrencer, i både ind- og udland. De er super engagerede i deres arbejde og bruger mange rigtig mange timer, også af deres ferier, på at skabe de bedste mulige rammer og betingelser for foreningens sjippere, så de kan udvikle sig sportsligt og personligt."

"Om kort tid rejser de til Hongkong, hvor sjipperne skal repræsentere Danmark ved VM. Dette VM vil være deres sidste sammen som trænere," sagde Poul Møller Hansen ved prisoverrækkelsen.

Publiceret 22 June 2014 11:45