Erling Petersen (th.) stemte som den eneste imod den endelige vedtagelse af lokalplanen for det nye Blovstrød.

Erling Petersen (th.) stemte som den eneste imod den endelige vedtagelse af lokalplanen for det nye Blovstrød.

Byrådet vedtog lokalplanen for det nye Blovstrød

På torsdagens byrådsmøde vedtog 20 ud af 21 den nye lokalplan for det nye Blovstrød

Af
Af Mads Hussing

Der har været meget debat undervejs, men nu er lokalplanen på plads. Der er sket et par ændringer siden den første vedtagelse i byrådssalen, blandt andet er der ændret i den højde, der må bygges huse, og der bliver også to indkørsler til området. Lokalplanen omfatter et areal på omkring 24,4 hektar.

Et stort flertal på 20 - eneste undtagelse var Erling Petersen fra Blovstrød Listen - stemte for Forvaltningens forslag. De indeholdt blandt andet at bygningshøjden nu ikke må være mere end 8,5 meter.

Desuden blev det besluttet, at den oprindelige lokalplans vejstruktur ændres, så der bliver indkørsel til et sted fra Kongevejen og til andre steder fra Blovstrød Teglværksvej.

"Blovstrød Listen går ind for, at der kun skal være én indkørsel. Nu bliver det sådan, at de fine kører ind fra Kongevejen, og resten kan køre ind af den anden vej," sagde Erling Petersen.

Olav B Christensen fra Venstre var derimod en glad mand.

"Det er en god dag for Allerød i almindelighed og for Blovstrød i særdeleshed," sagde han, der sidste gang stemte mod sit eget parti, da han ønskede mere end en indkørsel til området.

"Sidste gang var det 20 mod en, men der var jeg alene. Igen er det 20 mod en, men der er jeg blandt de 20. Jeg er glad for, at I lyttede til Olav," sagde Olav B. Christensen, som altså glædede sig over, at nu stemte det meste af byrådet for hans forslag om en ekstra indkørsel til det nye område i Blovstrød.

Erling Petersen ønskede en mindretalsudtalelse til punktet, der gik på, at han stemte imod, da han ikke ønsker indkørsel fra Kongevejen.

Publiceret 04 March 2015 15:06

SENESTE TV