Casper vil have flere unge til at blive iværksættere

Den unge iværksætter Casper Blom vil gerne have andre unge til at begynde at være iværksættere, og derfor var han på besøg på Engholmskolen

Af
Tekst og foto: Mads Hussing

"Det startede med, at jeg vandt prisen som årets unge iværksætterhåb. Den fik jeg overrakt af Asger Aamund." Det siger iværksætteren Casper Blom, der begyndte med at sælge golfbolde, og efter han havde tjent et par millioner på det, så blev der sat andre virksomheder i søen, som nu er de primære.

Golfwebsitet er endda solgt nu, og mens han har nok at lave i sine virksomheder, så tager han sig også tid til på tredje år at tage rundt til folkeskoler og ungdomsuddannelser og holder oplæg om iværksætteri.

"Asger Aamund sagde til mig, at det var vigtigt, at jeg nu fandt min passion inden for iværksætteri. Det behøvede ikke at have noget med penge at gøre, men noget der skulle gøre verden bedre for mine børn og børnebørn. Jeg brænder for at få iværksætteri på skoleskemaet, og at vise at iværksætteri er et job på lige fod med at være advokat eller skolelærer," sagde Casper Blom kørt tid før, han skulle scenen foran 9. klasserne på Engholmskolen.

Først ville han have politikerne i tale, og han arrangerede møder med toppolitikere på Christiansborg.

"Jeg kom ud fra møderne med en følelse af, hvad kom der ud af det? Jeg kommer fra et ungt iværksættermiljø, hvor tingene går meget stærkt, hvor en idé om formiddagen er udført om eftermiddag. Det går ikke så stærkt på Christiansborg, så jeg fandt ud af, at det politiske er ikke mit 'game'. Jeg måtte finde ud, hvad jeg så ville, når jeg vil ramme de unge mennesker, og derfor tager jeg nu selv rundt på skoler," sagde Casper Blom, der vil give de unge mennesker troen på, at det godt kan lade sig gøre at blive iværksætter.

"Vi fortæller, at der ikke er noget at tabe andet end lommepenge og lidt tid, for de unge er under 18 år, og kan derfor ikke gældsætte sig," sagde Casper Blom, der selv startede med 300 kroner på lommen.

"Hvis jeg kan starte med 300 kroner og ende som millionær, så kan alle. Jeg er ikke dygtigere end andre," sagde Casper Blom, der, som han siger, taler til de elever, der sidder bagest i lokalet og vipper på stolen.

Eleverne lyttede intenst til oplægget fra de to unge iværksættere.

Eleverne lyttede intenst til oplægget fra de to unge iværksættere.

Casper Blom bruger halvanden time hver aften på at svare på spørgsmål fra unge mennesker, der er interesseret i iværksætteri. Casper Blom har to ting, som han siger til de unge.

"Du kan blive iværksætter, og du behøver ikke at opfinde noget. De unge får at vide i skolen, at de skal opfinde noget for at blive iværksætter, men det skal man ikke. De skolelærere, der underviser i det, har jo aldrig selv haft virksomhed. Det er et stort problem. Det svarer til at undervise i svømning uden selv at have svømmet. Man burde se lidt mere på det virkelige erhvervsliv," sagde Casper Blom, der hver gang har en anden ung iværksætter med, når han holder oplæg for skoler.

Denne gang var det Jesper Juel, der blandt andet ejer virksomheden Ideanote. Han har stiftet flere selskaber de seneste år, og han fortalte i sit oplæg, at han har ansat mere end 40 mennesker de seneste år.

De to unge iværksættere holdt deres oplæg for 9. klasserne, inden det var tid til spørgsmål fra salen.

null

Publiceret 30 March 2015 07:00

SENESTE TV