Screendump fra skolens hjemmeside.

Screendump fra skolens hjemmeside.

Allerød får nu en privatskole

En gruppe forældre har taget initiativ til Allerød Privatskole, der skal begynde med undervisning efter sommerferien 2016

Af
Af Mads Hussing

Fagligheden skal i højsædet. Det er et af de budskaber, som der bliver gentaget flittigt af stifterne af Allerød Privatskole. Initiativet til den kommende privatskole er taget af Kim Zillo Rokamp, Gerth Rasmussen, Michael Nørregaard, Thomas Vesterholt og Henrik Kim Christensen.

De fem mødtes efter et informationsmøde i Centerhallen i september 2015, hvor der blev talt om privatskoler og friskoler. De har siden holdt utallige møder, og nu er de klar til at fortælle om deres planer med at åbne Allerød Privatskole.

"Det er meget vigtigt at understrege, at vi ikke åbner skolen som en protest. Det skal ses som et godt alternativ til de i øvrigt gode skoler, der er i Allerød," siger gruppen.

Faglighed og trivsel

Der er to ord, der går igen og igen, når man taler med stifterne af Allerød Privatskole, og det er faglighed og trivsel. Det er noget, der bliver understreget flere gange.

"Der skal fokus på faglighed. Der bliver løbende evaluering af eleverne og individuelle læringsforløb. Fagligheden er kerneydelsen - og vil blive yderligere understøttet af maksimalt 24 elever i hver klasse," siger gruppen og fortsætter:

"Derudover er det afgørende, at børnene trives. Jo bedre de trives, jo bedre har de muligheden for at lære."

Det er vigtigt for initiativtagerne, at børnene lærer noget, og ifølge dem, så er det normalt sådan det er på privatskoler.

"Når man sammenligner de private skoler med de offentlige skoler, så performer private skoler bedre. Det er selvom, der er mange forskellige slags private skoler, så ligger private skole i gennemsnit ét karakterpoint højere end de offentlige skoler," siger gruppen, der har kigget på en statistik over, hvor mange børn i Allerød, der går på privatskole.

"I Allerød går fem procent af skolebørnene på en privatskole, og i sammenlignelige kommuner er det 20-25 procent. Det er vores forventning, at der vil være samme søgning i Allerød. Vi tror ikke på, at Allerød er så forskellig fra andre kommuner, og derfor vil vi gerne give den mulighed med en privatskole i lokalområdet," siger initiativtagerne.

Starter i august 2016

De vil anmelde skolen til Undervisningsministeriet i august i år, og så kan skolen starte til næste år efter sommerferien. Gruppen skal betale et gebyr til ministeriet i august og igen til februar.

Der skal sendes vedtægter med, og de er lavet, fortæller gruppen. De er blevet til i samarbejde med Danmarks Privatskoleforening og en anden privatskole, som gruppen har haft kontakt til.

Til januar er det planen, at der skal være ansat en skoleleder og i løbet af foråret skal skolelederen og bestyrelsen ansætte personalet.

"Det er vigtigt for os, at lærerne skal være seminarieuddannede. Det er en del af, at der skal være fokus på fagligheden," siger gruppen.

Til foråret begynder selve indskrivningen, hvor forældrene skal tilmelde børnene til skolen. Man kan dog allerede fra 5. juni i år skrive sig på ventelisten. Det gør man ved at tilmelde sig via en formular på skolens hjemmeside www.alleroedprivatskole.dk, man kan også kontakte folkene bag på skolens emailadresse - info@alleroedprivatskole.dk - og endelig vil initiativtagerne stå på biblioteket i Lillerød en stribe lørdage i juni måned for at svare på spørgsmål om Allerøds kommende privatskole og mødes med Allerøds borgere om emnet.

Når selve opskrivningen starter vil man komme til individuel samtale baseret på ens placering på ventelisten – så gruppen opfordrer interesserede i at skrive sig op på ventelisten hurtigst muligt.

Billigt for kommunen

Initiativtagerne understreger, at der ikke er noget politisk bag det, at de starter Allerød Privatskole. Men de vil gerne tale om økonomien for Allerød Kommune.

"En privatskole er billig for kommunen per elev. For kommunen vil der være en besparelse på omkring 18.000 kroner per elev om året. Vi har informeret kommunen om vores initiativ herunder henvist til hjemmesiden, så de kan tage højde for det i deres planlægning. De skal have en fair chance for at tage vores eksistens med i deres overvejelser," fortæller gruppen

Beliggenhed

Skolen skal være en skole for alle Allerøds borgere. Det er initiativtagerne til Allerød Privatskole enige om. Men hvor skal den ligge?

"Den skal ligge centralt i Allerød Kommune, så vi rammer flest muligt. Vi har drøftet mange lokaliteter, og vi har ikke lagt os fast på et sted endnu. Der er en grund til, at den hedder Allerød Privatskole, og det er fordi, den skal være for elever fra hele Allerød - både fra Lillerød, Blovstrød og Lynge," fortæller gruppen, der er enige om, at skolerne i Allerød er rigtig gode, men at kommunens borgere trænger til også at få et alternativ i form af en privatskole.

"Vi ser Allerød Privatskole som et sundt alternativ," siger gruppen.

null

Publiceret 26 May 2015 06:40