Lone Hansen.

Lone Hansen.

DEBAT:

Allerød Privatskole skal være velkommen

Af Lone Hansen, gruppeformand i Venstre:

I Venstre hilser vi en ny privatskole i Allerød velkommen. Det er ikke os politikere, der skal tage stilling til, om der er behov for en privatskole. Vi skal ikke tage stilling til, om det er hensigtsmæssigt. Og vi skal ikke forhindre eller formindske forældre og elevers frie valgmuligheder. Derfor hilser Venstre valgmulighederne og konkurrencen velkommen.
Naturligvis bliver det ikke nemt at starte en privatskole i Allerød. For vi har nogle virkelig gode folkeskoler i kommunen. Vi har dygtige lærer, der leverer kvalitet i undervisningen, og derfor opnår Allerøds elever nogle af de bedste evalueringer i landet.
Netop derfor er jeg heller ikke nervøs for folkeskolerne i Allerød. De skal nok klare sig. Og forhåbentligt vil lidt konkurrence blot gøre dem endnu bedre. I dette lys begriber jeg ikke, at nogle byrådsmedlemmer med borgmesteren og udvalgsformanden i spidsen har så travlt med at fortælle, at der ikke er behov for en privatskole. Lad dog forældre og elever afgøre behovet. Den slags kan man ikke vurdere fra en stol i byrådssalen.

Publiceret 28 May 2015 16:49