Jørgen Johansen mener, at borgerne i Allerød allerede har det bedste skoletilbud.

Jørgen Johansen mener, at borgerne i Allerød allerede har det bedste skoletilbud.

Borgmesteren:

"Borgerne har det bedste tilbud"

Allerøds borgmester, Jørgen Johansen, K, mener ikke, at der er et behov for en privatskole

Af
Af Mads Hussing

Han har svært ved at se behovet, men han anerkender, at der er forældre, der gerne vil det bedste for deres børn.

"Jeg synes, at det altid er spændende og fantastisk med engagerede forældre, men vi har et skolevæsen, der ligger nummer ét på stort set alle områder - hvorfor er behovet der?" spørger Jørgen Johansen, der er glad for de skoler, som Allerød har.

"For mig handler det om, at borgerne har det bedste tilbud, og det har de. Vi ligger i toppen på alle målepunkter," siger borgmesteren, som kommenterer antallet af elever i klasserne.

"Jeg lagde mærke til, at de skriver maksimalt 24 børn i hver klasse, og det er jo højere end gennemsnittet i Allerød, der ligger på lige under 24," siger Jørgen Johansen, der skal samarbejde, hvis skolen starter til næste år.

"Hvis vi har engagerede forældre, der har de fysiske rammer, så kan de jo starte en skole, og så må vi jo samarbejde," siger Jørgen Johansen, der ikke mener, at det bliver uden problemer for Allerød Kommune, hvis Allerød Privatskole åbner til næste år.

"Der er ingen tvivl om, at hvis der kommer en privatskole, så vil det give en udfordring, og vi skal kigge endnu mere på strukturen," siger borgmesteren, der håber, at initiativtagerne vil bruge kræfterne på den offentlige skole.

"Jeg håber, de vil bruge deres engagement på at gøre det vi har endnu bedre," siger borgmesteren.

Fakta

En gruppe forældre vil åbne Allerød Privatskole. De vil anmelde skolen til august 2015, så den kan begynde i august 2016. De forventer, at der om fire-fem år vil gå op mod 450 elever på skolen, så der vil være elever i alle klasser og i to spor. Forældrene har lavet en hjemmeside for skolen - www.alleroedprivatskole.dk - hvor man også snarest kan begynde at skrive sig på ventelisten. Man kan melde sig til allerede fra begyndelsen af juni måned, og selve indskrivningen til skolen begynder først næste forår.

Publiceret 28 May 2015 11:00