Screendump fra Allerød Privatskoles hjemmeside.

Screendump fra Allerød Privatskoles hjemmeside.

Opskrivning til privatskole starter Grundlovsdag

Man kan få skrevet sit barn op til Allerød Privatskole fra 5. juni og møde initiativtagerne på Allerød Bibliotek alle lørdage i juni måned

Af
Af Mads Hussing

Den danske grundlov sikrer med den såkaldte skoleparagraf - §76 i Danmarks Riges Grundlov af 1953 - forældrenes ret til at vælge et alternativ til folkeskolen.

Det er derfor med fuldt overlæg, at Allerød Privatskole starter opskrivning til venteliste netop på denne dag for at fejre, at Allerøds borgere fra sommeren 2016 kommer til at have et privat alternativ inden for kommunen og ikke længere behøver at sende deres børn over kommunegrænserne for at finde et alternativ til den kommunale folkeskole, fortæller initiativtagerne bag Allerød Privatskole.

Opskrivningen starter fredag 5. juni klokken 08.00 for alle grundskoleelever samt førskolebørn. Børn på ventelisten sikres anciennitet i forhold til optagelse og skolestart. Derfor opfordrer Initiativgruppen til, at man opskriver sit barn sig så tidligt som muligt, hvis man ønsker en plads.

Opskrivningen foregår ved, at man udfylder en ansøgning på skolens hjemmeside - www.alleroedprivatskole.dk - og betaler et ventelistegebyr på 400 kroner.

Ventelistegebyret finansierer en del af omkostningerne i forbindelse med opstarten af skolen, inklusive skolens lovpligtige anmeldelsesgebyr til Undervisningsministeriet i august 2015, fortæller folkene bag skolen.

En opskrivning på venteliste er gældende fra skolen modtager en udfyldt ansøgning samt ventelistegebyret, til eleven forlader 9. klasse eller selv ønsker at blive fjernet fra listen.

Man kan møde og tale med medlemmerne af Initiativgruppen for Allerød Privatskole på Allerød Bibliotek alle lørdage i juni måned fra klokken 10.00–12.00.

null

Publiceret 04 June 2015 10:02