Fantastisk Red Barnet-indsamling i Allerød

Red Barnets landsindsamling søndag fordoblede næsten resultatet i Allerød fra sidste år

Af
Steen Tue Bjerborg

Red Barnet Allerød kan næsten ikke få armene ned af begejstring over, hvor godt landsindsamlingen i Allerød gik søndag.
Stort set alle ruter var besat i både Lillerød og Lynge, da landsindsamlingen blev afviklet søndag, hvilket vil sige, at 105 indsamlere gik på gaderne i hele kommunen. Og de samlede i alt 130.331,55 kroner, næsten dobbelt så meget som sidste års 72.000 indsamlede kroner.
"Jeg er stolt over, at Allerød kommune i den grad støtter op om landsindsamlingen. Folk i hjemmene har generelt været søde til at tage imod vores mange indsamlere, og det er dejligt, at vi nu har mulighed for at sende vores store bidrag til at hjælpe børn i katastrofer," glæder formand for Red Barnet Allerød, Sonja Karoglan, sig.

Mange samlede ind

En del af grunden til, at det gik så godt, skyldes, at der havde meldt sig langt flere indsamlere i år end normalt.
Blandt andet havde 9.C på Engholmskolen besluttet at gå ud og samle ind, to fødselsdage blev gjort til indsamlingsdage, da en dreng havde valgt at gå ud og hjælpe andre børn, før hans egen fødselsdag kunne fejres, og en voksen fødselar havde inviteret sine gæster til at samle ind med sig. Og så var to fodboldhold fra Lynge-Uggeløse IF også på banen ved indsamlingen, ligesom borgmester Jørgen Johansen.
Samtidig var det i år muligt for indsamlere at afhente og aflevere indsamlingsbøtter både på Ravnsholtskolen i Lillerød og i Lyngehallen, og det gjorde det lettere for indsamlerne i Lynge, der dermed ikke behøvede at tage turen ind til Lillerød.
"Det regner vi derfor også med at gøre igen næste år," siger Iben Merrald Clausen, der var en af de to frivillige, der stod i Lyngehallen.

Alle aldre hjalp til med at samle det fantastiske resultat ind.

Alle aldre hjalp til med at samle det fantastiske resultat ind.

Siger tak til alle

Endelig oplevede Red Barnet Allerød en stor praktisk støtte fra lokalsamfundet, blandt andet fra Rustikbageren i Blovstrød, der sponsorede kage, Rema 1000, der sponsorerede frugt og saft og Ravnsholtskolen og Lyngehallen, der udlånte lokaler.
"Dem vil vi derfor gerne sig stor takt til. Derudover vil vi sige en kæmpe tak til vores mange frivillige i Red Barnet Allerød, ikke mindst Benita Stenderup Larsen for at koordinere landsindsamlingen i Allerød. Men den største tak skal lyde til de mange, der brugte nogle timer søndag på at samle ind, og de mange i hjemmene, der støttede op om landsindsamlingen," slutter Sonja Karaoglan.
På landsplan samlede over 10.000 indsamlere i alt 10 millioner kroner ind til Red Barnet søndag.

Der var poserklar til indsamlere på så godt som alle ruter i Allerød i år, og det var medvirkende til den flotte indsamling.

Der var poserklar til indsamlere på så godt som alle ruter i Allerød i år, og det var medvirkende til den flotte indsamling.

null

Publiceret 08 September 2015 08:00

SENESTE TV