Nikolaj Bührmann, SF.

Nikolaj Bührmann, SF.

Bührmann:

Endnu en splittelse af byrådet

Det er borgmesterens ansvar, at byrådet igen er splittet, mener Nikolaj Bührmann, SF

Af
Af Mads Hussing

Nikolaj Bührmann, SF, var sikker på, at byrådets partier ville træffe en beslutning på skoleområdet, som han var enig i.

"Jeg gik torsdag med en god mavefornemmelse, om at der var en god løsning på skoleområdet," siger Nikolaj Bührmann, der bliver bakket op af den radikale Thomas Elkjær:

"Samme fornemmelse havde jeg."

Nikolaj Bührmann har været med i processen om den nye skolestruktur, der har taget et års tid.

"Vi har haft en et-årig proces, hvor de har kunnet deltaget i det her, og så kommer borgmesteren med en anden løsning to minutter i 12. Vi ville gerne have tre skoler, der hver havde omkring 800 elever. Nu får vi to skoler med 500-600 elever og en med 1100 elever. Der bliver en voldsomt kvalitativ forskel på skolerne i Allerød," siger Nikolaj Bührmann, der håbede på en anden løsning til det sidste.

"Selvom vi forlod lokalet, så sad vi altså på Rådhuset. De ville kunne kalde os tilbage hele tiden," siger SF's enlige medlem af byrådet, der har svært ved at forstå, at forligspartierne ikke bruger det materiale, der er kommet ud af arbejdet med skolestrukturen, der blev sat i gang sidste år.

"Det er en et-årig proces, vi har brugt 500.000 kroner på at undersøge det, og så underkender man det i sidste øjeblik," siger Nikolaj Bührmann, der mener, at det har store konsekvenser for lokalområdet, at man lukker byens skole.

"Kan man tale om et Lillerød uden en Lillerød Skole? Man kan se det i et lokalhistorisk perspektiv, og det kan give en identitetsudfordring," siger Nikolaj Bührmann, der ikke er i tvivl om, hvem der har ansvaret for, at der kun er 14 bag forliget og ikke 20, som det så ud til langt hen ad vejen.

"Det er endnu en splittelse af byrådet, og det er borgmesterens ansvar," siger Nikolaj Bührmann.

null

Publiceret 24 September 2015 14:00