Thomas Elkjær, R.

Thomas Elkjær, R.

Elkjær:

Vi lider ikke af berøringsangst

Det Radikale Venstre er ikke med i årets budgetforlig, da de gik sammen med S og SF

Af
Af Mads Hussing

Det Radikale Venstre, Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti gik i samlet flok fra budgetforhandlingerne, da de andre partier ville lukke Lillerød Skole, og ikke Engholmskolen, der ellers havde været planen indtil mandag eftermiddag.

"Den løsning de har, er så dyr, at de ikke har penge til alle forandringerne i processen. Løsningen med Engholm giver flere penge til forandringerne," siget Det Radikale Venstres byrådsmedlem, Thomas Elkjær.

Thomas Elkjær mener, at S, SF og R står for den mest økonomisk ansvarlige linje, da der er mellem 20 og 25 millioner kroner i forskel på besparelsen på at nedlægge Engholmskolen og Lillerød Skole. Han ved samtidig godt, at det ville have berørt mange flere børn, hvis Engholmskolen skulle lukkes.

"Her lider vi ikke af berøringsangst, men af økonomisk ansvarlighed," siger Thomas Elkjær, der mener, at det ville have bedre, hvis byrådet havde valgt løsningen med at lukke Engholmskolen, og derefter fordele skolebørnene på de andre skoler.

"Det ville have givet en anden proces. Man ville have sagt, at vi alle er i samme båd. Og så havde der været penge til forandringerne. Deres forlig er dyrere på anlæg, og det er dyrere på drift," siger Thomas Elkjær.

null

Publiceret 24 September 2015 15:49