DEBAT:

Dyre besparelser på skoleområdet

Af Lars Brammer, Birkedalsvej 8, Allerød
Byrådets forslag om at "spare" små fire millioner kroner på skoleområdet ved en lukning af Lillerød Skole er fuldstændig perspektivløst.
Denne besparelse dækker over en finansieret anlægsudgift som er væsentligt større, og er ifølge oplægget til byrådet baseret på "Meget foreløbige og skønsmæssige tal ....".

Reelt er dette over de kommende fire år en netto-udgift, og skæpper kun i kommunekassen grundet låneoptagelser. Netto koster denne plan over 10 millioner kroner plus renter i budgetperioden - og dette FØR budget-usikkerheder og fejlskøn!

Hvad med at finde reelle besparelser på budgetterne, som vi ikke skal slås med i kommende budgetperioder? Kom nu ud af busken kære politikere, og tag de upopulære beslutninger, når det er så nødvendigt for at sikre balance i økonomien på den lange bane.

En lukning af Lillerød Skole er IKKE en populær beslutning - det vil ingen skolelukninger være. Men når I nu skal vælge mellem pest eller kolera - og det skal I - så vælg da den løsning, der giver kommunen den bedste langsigtede økonomi.

Publiceret 25 September 2015 09:20