Jesper Hammer, DNA.

Jesper Hammer, DNA.

DNA opfordrer byrådet til at mødes om budgettet igen

I en pressemeddelelse opfordrer DNA byrådspolitikerne til at mødes om budgettet igen og undersøge hvorvidt en genforhandling af skoleområdet er mulig

Af
Af Mads Hussing

Det Nye Allerød er med i budgetforliget, der blandt andet betyder en lukning af Lillerød Skole, men nu opfordrer den lokale liste til at byrådet mødes om budgettet for de kommende år endnu en gang, for at undersøge om det er muligt at genforhandle skoleområdet.

"Vi står fast på budgettet som helhed, men er meget villige til at diskutere enkelte områder og besparelser, herunder bestemt også modellen for en skolelukning som kan gøres bedre. Vi opfordrer derfor byrådet til at mødes om budget 2016-2019 endnu en gang og undersøge hvorvidt en genforhandling af skoleområdet er mulig," skriver DNA i pressemeddelelsen, hvor de gør klart, at de gerne vil have tre skoler i midtbyen.

"Der skal ikke være nogen tvivl om at Det Nye Allerød er fortaler for at lave tre skoler i midtbyen med tre spor på hver skole, altså cirka 750-800 elever på hver skole. Vi ønsker det gennemført så hurtigt og billigt som muligt med respekt for fagligheden," skriver DNA, der remser op de udefrakommende faktorer op, som Allerød Kommune bliver presset af.

"En forkert befolkningsprognose af Danmarks Statistik, regeringens omprioriteringsbidrag på én procent, et finansieringsbidrag, et ikke finansieret  stort antal flygtninge og udligningsordningen i årene frem. Det betyder besparelser og effektiviseringer så langt øjet rækker," skriver DNA, der har hørt, at det kan koste stemmer for listen, når de nu er med i budgetforliget.

"Hvis det koster stemmer, at tage et ansvar og sikre indflydelse på den fremtidige skoleproces til gavn for såvel Lillerød Skole som Skovvangskolen. Ja, så lever vi med det. DNA er ikke gået ind i lokalpolitik for at deltage i en popularitetskonkurrence. Nej, vi ønsker det der er bedst for Allerød. I præcis denne situation hvor flertallet var for en lukning af Lillerød Skole vurderede vi, at det var bedst for Allerød at DNA tog ansvar og sikrede sig indflydelse," skriver DNA i pressemeddelelsen, hvor de også påpeger, at budget 2016-19 drejer sig om hele kommunen og ikke kun området omkring skoler.

DNA lister en række andre ting op, som kom ud af forliget om budgettet for 2016-2019. De nævner blandt andet, at man har holdt ældreområdet næsten fri for besparelser, man har igangsat 40 nye demenspladser og aktivitetscenter på Skovvang Plejecenter, muligheden for bedre normeringer bliver undersøgt, skatten bliver holdt i ro, Allerød Service bliver nedlagt og at man fastholdt alle de lovede anlæg.

DNA åbner en lille dør på klem for at kunne lave om i budgettet for 2016-2019.

"Hvis det viser sig at fundene af PCB på kommunens skoler udgør en sundhedsfare og dermed væsentligt ændrer de økonomiske rammer for valget af skolelukning må vi naturligvis revurdere beslutningen," DNA og fortsætter:

"Såfremt de foreløbige tal fra Allerød Privatskole tages i betragtning i beregningerne vedrørende en skolelukning, kan den store Engholm dominomodel vise sig at være den rigtige model at pege på. I denne løsning kunne det overvejes, hvorvidt det giver bedst mening at flytte eleverne i blokke til en ny skole i stedet for spor, det vil sige hele indskolingen plus lærere til en skole, hele mellemtrinnet og udskolingen plus lærere til en anden skole."

null

Publiceret 30 September 2015 15:45