Jens Buck-Jensen fik overrakt guldnål, diplom og blomster af Badminton Danmarks formand René Toft (i baggrunden).

Jens Buck-Jensen fik overrakt guldnål, diplom og blomster af Badminton Danmarks formand René Toft (i baggrunden).

Se billederne:

Stor hæder til LB-ildsjæl ved jubilæum

Lillerød Badmintonklub fejrede lørdag jubilæum, og samtidig blev Jens Buck-Jensen æresmedlem af Badminton Danmark

Af
Tekst og foto: Mads Hussing

Der var masser af mennesker, da Lillerød Badminton lørdag fejrede sit 75 års jubilæum. Tidligere og nuværende spillere var mødt op, og det samme var politikere, tidligere og nuværende medlemmer, samt repræsentanter fra Badminton Danmark.

Og netop Badminton Danmarks formand, René Toft, kom med den helt store overraskelse, da han i sin tale overrakte Badminton Danmarks guldemblem til LB-ildsjælen Jens Buck-Jensen som et symbol på, at Jens blev æresmedlem af Badminton Danmark.

"Det er en fantastisk oplevelse. Den havde jeg ikke set komme, det er virkelig en overraskelse," sagde en meget glad Jens Buck-Jensen bagefter til Allerød Nyt.

Jens Buck-Jensen fortalte, at han har arbejdet freelance for forbundet siden 1983, hvor han primært har fungeret som guide - primært for det indonesiske landshold, men også for en lang række andre hold.

"Indonesien var en stormagt i badminton, så dem ville jeg gerne hjælpe, og det fik jeg lov til kort tid efter. Da vi så fik VM i 1991, der lagde jeg billet ind på Indonesien, og jeg fik dem. Jeg må have gjort det godt, for jeg blev inviteret ud til deres træningscenter, hvor jeg var i 1993," sagde Jens Buck-Jensen og fortsatte:

"I 1999 afholdt vi VM igen i Danmark, og der havde jeg også Indonesien. I 2014 var VM igen i Danmark, og der var jeg chef for alle guiderne."

Jens Buck-Jensen har været i Lillerød Badmintonklub siden 1988, og her blev han æresmedlem i 2008.

Penge til klubben

Der blev givet penge til klubben fra flere af de fremmødte. På Team Allerøds vegne uddelte Flemming Elfsborg 5.000 til klubben, og den helt store check havde Lisbet Mylov fra Nordea med.

På vegne af Nordeafonden gav hun klubben 30.000 kroner, som var blevet brugt den nye på Wall of Fame i hallen, samt på blandt andet et jubilæumstidsskrift for klubben.

Der blev også spillet badminton

Efter receptionen var der badminton i hallen. Den tidligere verdensmester Peter Rasmussen spillede mod de mange fremmødte børn.

Derudover blev der spillet en række showkampe hvor tidligere Lillerød-spillere mødte nuværende Lillerød-spillere.

null

Publiceret 09 November 2015 15:15