Jesper Hammer undrer sig over Børn- og Skoleudvalgets enstemmige nej til Allerød Privatskoles ønsker om at låne eller leje lokaler på blandt andet Engholmskolen.

Jesper Hammer undrer sig over Børn- og Skoleudvalgets enstemmige nej til Allerød Privatskoles ønsker om at låne eller leje lokaler på blandt andet Engholmskolen.

Undren over nej til privatskole

For en måned siden ville byrådet lukke en skole, men nu kan der ikke undværes faglokaler til Allerød Privatskole. Det undrer Jesper Hammer, DNA, sig over

Af
Af Mads Hussing

Allerød Privatskole har forespurgt kommunen, om de kunne låne eller leje lokaler på primært Engholmskolen.

Jesper Hammer, DNA, var ikke tilstede ved seneste Børn- og Skoleudvalgsmøde, da der blev taget stilling til, om der kunne lånes eller lejes faglokaler ud til privatskolen. Et enigt udvalg afviste Allerød Privatskoles forespørgsel, men det ville Jesper Hammer ikke have gjort.

"Når man kunne undvære en hel skole for en måned siden, så kan det ikke passe, at man ikke kan undvære et fysiklokale i fire timer," siger Jesper Hammer og fortsætter:

"Når nu man lige har taget en beslutning med skolerne, der ikke gav penge, så kunne man have fået nogle penge ind på denne måde."

Jesper Hammer skyder også på Forvaltningen, der beskrev en del negative konsekvenser ved at låne lokaler ud til privatskolen.

"Hvis Allerød Privatskoles forespørgsel helt eller delvist imødekommes, vil kommunens folkeskoler ikke kunne tilbyde undervisning af egne elever i skolens egne faglokaler og faglokalerne vil ikke kunne anvendes i den understøttende undervisning," skrev Forvaltningen blandt andet i sagsfremstillingen til politikerne.

"Man taler om et 'Administrationsparti', hvor alle kommunalt ansatte passer på hinanden. Det lugter lidt," siger Jesper Hammer, der gerne vil tage spørgsmålet op i gen.

"Vi vil gerne tage det op igen. Det er også på tide, at V og K vågner op. De har vel ikke noget imod en privatskole," siger Jesper Hammer, der mener, at man bør finde en løsning.

"De her mennesker bør selvfølgelig kunne leje de lokaler. Vi har lige fået at vide, at vi har en masse ledig kapacitet," siger Jesper Hammer.

Publiceret 10 November 2015 10:00