Miki Dam Larsen, S.

Miki Dam Larsen, S.

Miki:

Allerøds folkeskoler kommer først

Privatskolen må stå på egne ben, mener formanden for Børn- og Skoleudvalget

Af
Af Mads Hussing

Jesper Hammer, DNA, var ude med en kritik af Børn- og Skoleudvalgets beslutning om ikke at låne eller leje faglokaler ud til Allerød Privatskole, og nu svarer formanden for udvalget, Miki Dam Larsen, S, igen.

"Allerød Byråds primære opgave er at sikre de bedst mulige vilkår for vores folkeskoler. Derfor finder jeg det helt naturligt, at et enigt Børn- og Skoleudvalg har givet afslag på en privatskoles anmodning om lån af faglokaler i Allerøds folkeskoler. Som det fremgår af sagen, så ville et udlån af faglokaler naturligvis svække folkeskolernes mulighed for fleksibel anvendelse af de eftertragtede faglokaler. Da faglokaler er væsentligt dyrere end almindelige klasselokaler, så er de stramt prioriterede i forvejen," skriver Miki Dam Larsen i en meddelelse til Allerød Nyt.

Tidligere på efteråret var byrådet ved at lukke en skole, men det blev ikke gjort. Stadig kan man ikke låne faglokaler ud til et enkelt spor på Allerød Privatskole. Det har undret mange, men det er der en god forklaring på, mener Miki Dam Larsen.

"Det er klasselokaler, vi har masser af, mens vi i forhold til faglokaler er på et minimum. Skemalægningen bliver lagt rundt om hvornår faglokalerne er ledige, og hvis der skulle lukkes en skole, så ville det også være prioriteret at lave flere faglokaler på de tilbageværende skoler," siger Miki Dam Larsen, der mener at den lokale liste DNA kommer med flere forskellige meldinger.

"Som John Jensen, DNA, udtalte i forrige uge til Frederiksborg Amts Avis, så må en privatskole selv finansiere sine faglokaler frem for at basere sig på en konkurrerende folkeskole. Dette er jeg helt enig i, hvorfor den efterfølgende kritik af afslaget fra DNA's andet byrådsmedlem, Jesper Hammer, undrer mig," siger Miki Dam Larsen, der fortæller, at både Børn- og Skoleudvalget og ham selv personligt har været i dialog med privatskolen.

"Jeg vurderer, at når vores primære opgave er at styrke vores folkeskoler, så skal vi ikke sælge ud af skolernes faciliteter til en konkurrent. Privatskolen skal være velkommen, men den må stå på egne ben," siger Miki Dam Larsen.

null

Publiceret 12 November 2015 06:00