Gerda Muff fyldte 110 år:

Husk at kigge lyst på tingene

Danmarks tredieældste indbygger blev fejret med lagkage og levende musik på Lyngehus

Af
Tekst og foto: Michael Braunstein

"Opskriften på at blive 110 år? Jeg vil i hvert fald sige, at det er vigtigt at kigge lyst på tingene."

Sådan sagde Gerda Muff til Allerød Nyt, da hun onsdag på Lyngehus blev fejret med gaver, familie-besøg, hjemmelavet lagkage og en gedigen overraskelse i form af et levende orkester, anført af sognepræst Martin Corfix.

Danmarks tredieældste indbygger var i fint vigør og hyggede sig tydeligvis under sin 110 års fødselsdagsfest. Og hun havde mere at sige, når det gælder om at give et godt råd til andre, der også gerne vil nå den alder:

"Jeg har haft sorger og glæder som alle andre. Men når man bliver gammel, skal man ikke også blive sur - nej, man skal blive gammel og glad. Vær optimistisk og vær nysgerrig," sagde Gerda Muff.

Gerda Muff har oplevet meget i sit lange liv, herunder to verdenskrige og ni krydsninger af Atlanten på et skib.

Hun har et barn, fire børnebørn, fem oldebørn og seks tipoldebørn, foruden et stor familie i øvrigt - og mange af dem var mødt op for at ønske tillykke og deltage i en familiefest i 'Oasen' onsdag eftermiddag. Der kom familie til Lynge fra flere steder i Danmark, men også fra Østrig og Sverige.

Fødselaren fik desuden besøg af Allerøds borgmester, Jørgen Johansen, der mødte op med blomster, og Lyngehus serverede en stor, hjemmelavet fødselsdagskage.

Til stor glæde for Gerda Muff og beboerne på Lyngehus bød sognepræst Martin Corfix på en ægte overraskelse, da han sammen med to andre musikere kom ind og spillede musik fra forskellige perioder i Gerda Muffs liv. Orkestret hedder Copenhagen Brass, men musikerne vil også være kendt fra Frederik den VII's Hoboistkorps. Det var virkelig noget, der fik smilene frem og sangstemmerne i gang.

"Din gave er en melodi-buket," sagde Martin Corfix, der ikke bare spillede på sin trompet, men også introducerede melodierne i melodi-buketten.

Martin Corfix sørgede for en ægte overraskelse, da han i spidsen for et tre mands orkester spillede musik, der fik smilene frem og sangstemmerne i gang på Lyngehus.

Martin Corfix sørgede for en ægte overraskelse, da han i spidsen for et tre mands orkester spillede musik, der fik smilene frem og sangstemmerne i gang på Lyngehus.

Publiceret 16 March 2016 15:43

SENESTE TV