Anna Møller og Per Le Fevre. Privatfoto.

Anna Møller og Per Le Fevre. Privatfoto.

Anna er klar til OL

På en måned har hun forbedret den danske rekord i 3000 meter forhindringsløb med 30 sekunder, og onsdag aften klarede hun OL-kravet på distancen

Af
Af Mads Hussing

På et stadion i Turku i Finland klarede Anna Emilie Møller fra Blovstrød Løverne OL-kravet på 3000 meter forhindringsløb.

Kravet var ni minutter og 45 sekunder, og for bare en måned siden var den danske rekord på 10.10.05, men i tre omgange har Anna Møller skåret sekunder af den, og den helt store barbering af rekorden kom onsdag aften i Finland, hvor Anna Møller løb i tiden 09.41.43 - det vil sige over tre sekunder hurtigere end OL-kravet.

"Jeg var bange og nervøs i starten af løbet, men efter to runder kom jeg ind i rytmen. Det sidste stykke tænkte jeg: Jeg skal bare sikkert i mål,” siger Anna Emilie til dansk-atletik.dk.

Per Le Fevre - en af Anna Møllers trænere - lagde en kort opdatering på Facebook onsdag aften:

"Yes Yes Yes!!! Nr 3 i tiden 9.41.43. OL kravet er 9.45.00," skrev den temmelig glade træner.

Det har givet genlyd i atletikverden, at Anna Møller skal til OL, og at hun ikke har løbet længe.

"For kun lidt over to år siden dukkede Anna op til hendes første løb Strandvejsløbet. Til Strandvejsløbet arrangerer vi om fredagen danske mesterskaber for efterskoler. Her løb hun fra alt og alle på imponerende vis. Jeg har i mere end 30 år set og trænet rigtig mange der har løbet meget stærkt, men det Anna lavede den dag vil jeg altid huske som en kæmpe oplevelse," skriver Mads Stryhn på Facebook, der er løbsleder ved Lillebælt Marathon.

Politiken skriver, at Anna Møller er den yngste danske deltager ved OL siden 1912. Hun når lige at blive 19 år, inden OL begynder i august. Ved OL i 1912 løb Fritz Danild terrænløb i en alder af 18 år og 331 dage, skriver Politiken, der også skriver, at på atletikstadionet ved et OL bliver Anna Møller den yngste ved et OL nogensinde. Ved OL i Tokyo i 1964 var Jette Andersen 19 år og 50 dage.

Publiceret 30 June 2016 11:31

SENESTE TV