Nye brugte møbler til Allerød Privatskole

Der er kommet møbler til Allerød Privatskole fra Rysensteen Gymnasium via et landsdækkende byttenetværk

Af
Mads Hussing

Allerød Privatskole har netop fået nye brugte møbler. Møblerne kommer fra Rysensteen Gymnasium i København. Bag dette arrangement står 3R Kontor i Aarhus.

"Vi binder virksomheder sammen – de som skal af med møbler – og de som har brug for møbler, men ikke har økonomien hertil. Her kommer vi ind og hjælper via donationsnetværket – det eneste af sin art i Danmark. Og det giver en god følelse at få lov at give noget væk," siger Steffen Høgh, direktør 3R Kontor.

3R Kontor sælger brugte møbler – primært kontormøbler som eksempelvis hævesænkeborde og kontorstole. Virksomheden bygger på en forretningsmodel, som udover almindelig drift og salg af brugte møbler, også indeholder et landsdækkende donationsnetværk.

"De brugte møbler, som indgår i donationsprojektet, er typisk møbler, hvor omkostninger til flytning og opbevaring overstiger indtægten ved salg. I stedet for at sende dem til destruktion sætter vi hos 3R Kontor dem i cirkulation. Det betyder, at de indgår i vores donationsprojekt og dermed kan skoler, foreninger, organisationer og andre få møbler gratis. De skal bare betale fragten," siger Steffen Høgh, der fortæller, at de hos 3R Kontor er man optaget af cirkulær økonomi, hvilket kommer til udtryk ved at man først og fremmest vil søge at genanvende møbler i stedet for at de skal destrueres. En model som skåner miljøet på flere måder.

Alene i 2015 donerede 3R Kontor møbler til mere end 100 skoler, organisationer og foreninger i Danmark.

Publiceret 16 July 2016 11:30

SENESTE TV