Lokal Netto har problemer med asylansøgere

Netto i bymidten i Lillerød i Ekstra Bladet og BT. Butikken har ændret åbningstid og hyret vagter

Af
Af Michael Braunstein

Netto på Torvestrædet i bymidten i Lillerød har problemer med tyverier og truende adfærd fra asylansøgere, og butikken har derfor ændret sine åbningstider fra kl. 8.00-22.00 til kl. 8.00-20.00, ligesom der har været nødvendigt at hyre vagter.

Det skriver Ekstra Bladet og BT.

BT oplyser, at Netto-butikken oplever store problemer med grupper af støjende asylansøgere fra Center Sandholm og Udrejsecenter Sjælsmark.

Mads Grand, pressechef i Dansk Supermarked, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at butikken siden midten af maj har haft så omfattende problemer, at man har været nødt til at indskrænke åbningstiderne.

"Vi tog beslutningen om at ændre åbningstiderne, fordi det på grund af tyverierne er svært at drive forretning i de senere åbningstider, men selvfølgelig også af hensyn til medarbejdernes tryghed," siger Mads Grand til Ekstra Bladet.

Politikommissær ved Nordsjællands politi, Morten Riisager-Pedersen, bekræfter samme sted, at politiet gentagne gange er blevet kaldt ud til butikken, og at det overvejende er udlændinge, der er sigtet i tyveri-sagerne.

TV2 Lorry havde onsdag aften et indslag om problematikken, hvor pressechef i Dansk Supermarked, Mads Grand, oplyste, at seks butikker i det nordsjællandske område har ændret åbningstider og foretaget lignende foranstaltninger af tilsvarende årsager.

Publiceret 10 August 2016 11:25

SENESTE TV